Nyhed
08. aug. 2019 | 11:57

Netflix lander kontroversiel duo i kæmpe aftale

Foto | HBO
D.B. Weiss og David Benioff blev to af nyere tids største tv-skabere takket være HBO-serie Game of Thrones, men nu skal de arbejde for Netflix.

Skaberne af Game of Thrones skal lave magiske universer for streaming-giganten, der betaler David Benioff og D.B. Weiss et rundhåndet beløb.

Af Claus Nygaard Petersen

Kampen om, hvor David Benioff og D.B. Weiss skal lægge deres kreative kræfter i fremtiden, er ovre, oplyser The Hollywood Reporter.

Som skabere af HBO-serien Game of Thrones introducerede duoen millioner til intrigerne i fantasy-universet Westeros. Efter massiv succes med de første sæsoner, kom makkerparret ud en i regulær shitstorm, da fans i år var stærkt utilfredse med slutningen på sagaen.

Men uanset kritikken er Benioff og Weiss stadig eftertragtede. Og efter intense forhandlinger med Amazon, Disney og Netflix har sidstnævnte vundet slaget.

En aftale over flere år med både film og serier er blevet offentliggjort. Kilder fortæller The Hollywood Reporter, at kontrakten kommer til at indbringe de to over 1,3 milliarder kroner.

”Vi er begejstret for at kunne byde de geniale historiefortællere David Benioff og Dan Weiss velkommen til Netflix. De er en kreativ kraft og har underholdt publikummer over hele verden med deres episke eventyr. Vi kan ikke vente med at se, hvad deres fantasi giver vores medlemmer,” siger Netflix-chef Ted Sarandos i en pressemeddelelse.

Økonomiske muskler
Amazon blev i amerikanske medier længe anset som favorit til at få fingrene i Benioff og Weiss. Men et stærkt bud fra Netflix tidligt i juli ændrede angiveligt udfaldet.

”Netflix har bygget noget enestående og originalt, og vi er beæret over, at de gerne vil have os med,” siger Benioff og Weiss.

Prisen er ikke overraskende, da Westworld-skaberne Lisa Joy og Jonathan Nolan ifølge The Hollywood Reporter indgik en aftale med Amazon til en værdi af én milliard kroner tidligere på året.

Hvornår David Benioff og D.B. Weiss starter hos Netflix, er et åbent spørgsmål. De er i gang med at skrive en Star Wars-trilogi for Disney, hvoraf den første har premiere den 16. december 2022. De efterfølgende er foreløbig sat til henholdsvis 2024 og 2026.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko