Nyhed
04. nov. 2016 | 13:49 - Opdateret 05. nov. 2016 | 11:36

Det mørke tårn bliver udskudt

Foto | Ilze Kitshoff
Idris Elba spiller rollen som den mystiske Roland Deschain, der også går under navnet ”Revolvermanden”. Her ledsages han af drengen Jake Chambers, der legemliggøres af Tom Taylor.

Det er ikke nødvendigvis et dårligt tegn, at Nikolaj Arcels Stephen King-filmatisering er rykket til juli, som er blockbuster-sæson i USA.

Af Lauge Hendriksen

Der blev jublet, da det blev offentliggjort, at Nikolaj Arcels første amerikanske spillefilm blev en Stephen King filmatisering med Idris Elba og Matthew McConaughey i de bærende roller. 

Nu kan Entertainment Weekly imidlertid afsløre, at filmen bliver forsinket.

I stedet for den planlagte premiere 17. februar 2017 får filmen premiere til sommer, nærmere bestemt 28. juli.

Blockbuster-sæsonen
Det plejer som regel at være et dårligt tegn, når en film bliver udskudt. En typisk årsag er nemlig, at produktionen er stødt ind i problemer – for eksempel en negativ testvisning – men det behøver ingenlunde være tilfældet med Det mørke tårn.

Udsættelsen betyder nemlig, at filmen bliver rykket fra efterdønningerne af Oscar-sæsonen, der som regel er en lidt stille periode for biograferne, til blockbuster-sæsonen, hvor filmene hiver horder af mennesker i biografen.

Det er samtidig mere risikobetonet at sende den ud i blockbuster-sæsonen, fordi det er på dette tidspunkt, at produktionsselskaberne skal tjene de store penge.

Derfor kan den nye dato meget vel være et tegn på, at produktionsselskaberne Sony og MRC anser filmen for at blive en succes og vil have den ud, når der er mulighed for at sælge flest mulige billetter.

En anden, mere prosaisk årsag kan være, at man slet og ret ikke har kunnet nå at få færdiggøre filmen, som blev optaget i sommer.

Kilder har til Entertainment Weekly udtalt, at forsinkelsen betyder, at holdet bag filmen nu har tid til at gøre filmen færdig. Der er åbenbart stadig meget, det skal laves, især med de visuelle effekter. 

En svær fødsel
Filmatiseringen af Stephen Kings bogserie er snart lige så mytisk som selve bøgerne.

Allerede i 2007 var der rygter om, at J.J. Abrams ville filmatisere bøgerne. Det blev dog aldrig til noget. Senere var planen, at der skulle laves en filmtrilogi og to serie-sæsoner, som skulle ligge imellem de tre film. 

I 2010 var det Ron Howard, der var tilknyttet som instruktør, og Christian Bale som skulle spille hovedrollen. Det projekt blev heller ikke til noget. Dernæst skulle Russel Crowe spille hovedrollen, men også det løb ud i sandet.

Det har altså været en svær fødsel for filmatiseringen af Det mørke tårn, men med Nikolaj Arcel (Kongekabale og En kongelig affære) som jordmoder bliver det spændende at se, hvordan projektet vil blive ført ud i livet.

Ud over at instruere filmen har Nikolaj Arcel også selv skrevet manuskriptet i samarbejde med Anders Thomas Jensen (Blinkende lygter og Adams æbler) og Akiva Goldsman (Et smukt sind og Da Vinci mysteriet) 

Efter al sandsynlighed får filmen premiere i Danmark samtidig med den amerikanske premiere.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko