Nyhed
15. maj 2020 | 09:36

Ny Scarface af Guadagnino og Coen-brødrene

Foto | Sidney Ray Baldwin
Tony Montana (Al Pacino) bygger et narkoimperium op i Scarface fra 1983, men går selv til grunde i kokainens store rus og kæmpe nedtur.

Instruktøren af Call Me by Your Name laver sammen med amerikansk broderpar ny udgave af historien om en ung mands vej op gennem den kriminelle underverden.

Af Nicki Bruun

Howard Hawks instruerede originalen fra 1932, men mange tænker nok på Al Pacino som Tony Montana med snuden fuld af kokain i Brian De Palmas film fra 1983, når de tænker på Scarface.

Nu er en ny udgave af historien om en ung mands vej op gennem den kriminelle underverden på vej, skriver amerikanske medier.

Den skal instrueres af manden bag Call Me by Your Name og Suspiria på baggrund af et manuskript af ingen ringere end Coen-brødrene. Italienske Luca Guadagnino foretog et genreskift, da han efter en række romantiske dramaer kastede sig over en genindspilning af gyseren Suspiria i 2018.

Den fik mere blandet modtagelse end hans anmelderroste og Oscar-nominerede Call Me by Your Name, der skildrer to mænds forelskelse i 1980’ernes Italien.

Scarface fra 1932 foregår i Chicago, mens De Palma – med manuskript af Oliver Stone – rykkede handlingen til festbyen Miami. Den nye film skal foregå i Los Angeles.

Store historier
En ny udgave af Scarface har været undervejs i lang tid, og en række forskellige manuskriptforfattere har været tilknyttet.

Gareth Dunnet-Alcocer (Miss Bala), Jonathan Herman (Straight Outta Compton) og Paul Attanasio (The Good German) har alle skrevet udkast til historien.

Men i den seneste ombæring har Coen-brødrene altså taget tøjlerne på manuskriptet.

De to er bedst kendt for deres egne film, men har de seneste år også skrevet manuskript til blandt andet George Clooneys periodedrama Suburbicon, Steven Spielbergs krigsdrama Spionernes bro og Angelina Jolies Unbroken baseret på en autentisk overlevelseshistorie fra Anden Verdenskrig.

Joel Coen arbejder i øjeblikket uden sin bror på The Tragedy of Macbeth, der som titlen indikerer handler om den skotske konge fra Shakespeares stykke. Luca Guadagnino er i gang med at færdiggøre en miniserie for HBO, mens han udvikler på en genindspilning af Fluernes herre.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko