Nyhed
24. juli 2016 | 23:30

Top 5: Nyheder fra Comic-Con

Foto | Stefanie DeCassan
Festivalen Comic-Con er spækket med overraskelser, men ingen overgår afsløringen af, at der bag titlen The Woods gemmer sig opfølgeren til The Blair Witch Project.

Marvel satser endelig på en kvinde, ny Blair Witch-film, Rihanna skal dolkes ihjel, og Daredevil vender tilbage. Vi samler op på nyt fra festivalen Comic-Con.

Af Niels Jakob Kyhl Jørgensen

Comic-Con er nørdernes Mekka.

Hvert år i juli sværmer små 140.000 menige tegneserie-, fantasy- og sci-fi-entusiaster, med eller uden cosplay-kostumer, til San Diego for at købe og sælge samleobjekter, deltage i helligholdelsen af nørdkultur – og høre nyt fra de store filmselskaber.

Comic-Con er nemlig også blevet en af filmårets vigtigste platforme til at skabe begejstring om det næste års blockbusters. Hvert år resulterer det i nyhedsstof nok til et Ekko-nummer, og det kan overvælde selv den mest videbegærlige filmentusiast.

Her præsenterer vi de fem mest opsigtsvækkende nyhedshistorier fra dette års festival.


5. The Dark Tower med børnebog

Nikolaj Arcels filmatisering af Stephen King, The Dark Tower, bliver markedsført på en mildt sagt ukonventionel vis.

Tidligere på ugen kom det frem, at man med en særlig app kunne finde et hemmeligt billede i det nylige nummer af Entertainment Weekly, der har filmens stjerner Idris Elba og Matthew McConaughey på forsiden.

Peger man sin telefon mod coverbilledet, ser man en tredimensionel rose, der spiller en vigtig rolle i den bogserie, filmen er baseret på.

Og det blev endnu mere indforstået, da selskabet bag filmen uddelte 150 eksemplarer af børnebogen Charlie the Choo-Choo, som man kunne få signeret af forfatteren Beryl Evans.

Både bogen og forfatteren er opfundet af Stephen King i den bogserie, der ligger til grund for filmatiseringen. Bogen optræder i tredje bog i Dark Tower-serien og er en på overfladen børnevenlig fortælling om et lokomotiv, der først bliver skrottet og senere fundet frem igen på heroisk vis.

Men bogens karakterer ser noget dæmonisk i toget, og det er svært ikke at være enig, når man bladrer i bogen, hvor lokomotivet griner ondskabsfuldt på de fleste af siderne.

Ud over bogen er The Dark Tower ikke blevet promoveret ved dette års Comic-Con, da den stadig er under optagelse. Det er en dristig strategi, da filmen allerede får premiere 16. februar 2017.


4. Daredevil får tredje sæson

Daredevil søsatte Netflix’ Marvel-serier med bravur, og selvom anden sæson ikke har fået helt samme modtagelse, var den stadig en af årets mest ventede seriedebuter.

Derfor kommer det nok bag på de færreste, at serien vil vende tilbage i en tredje sæson, efter at ensembleserien The Defenders i 2017 samler hovedpersonerne fra de første fire af Netflix’ Marvelserier.

Foruden Daredevil drejer det sig om den superstærke privatdetektiv Jessica Jones, den usårlige bartender Luke Cage og kung fu-mesteren Iron Fist.

Derudover rygtes det, at selvtægtsmanden The Punisher vil dukke op i serien. Han blev introduceret i anden sæson af Daredevil, spillet af Jon Bernthal, og siden er det blevet bekræftet, at han vil optræde i sin egen serie.


3. Rihanna får kniven

Alfred Hitchcocks Psycho er en af filmhistoriens mest skræmmende gysere, og det skyldes først og fremmest den legendariske brusebadsscene, hvor den angrende tyv Marion Crane uden varsel dolkes brutalt ihjel på Bates Motel.

Det er den historie, der bliver genfortalt i den kommende, femte sæson af tv-serien Bates Motel, der indtil nu har fungeret som en slags prequel til filmen og udforsket forholdet mellem hotelbestyreren Norman og hans mor i årene op til de velkendte mord i filmen.

Og nu forlyder det, at serieskaberne har castet Rihanna i rollen som Marion Crane. Sangeren har tidligere haft biroller i film som Battleship og Annie, men dette bliver hendes første store rolle.

Bates Motel produceres af den amerikanske tv-kanal A&E, og kan i Danmark ses på Netflix.


2. Blair Witch-fortsættelse

I den mediemættede showbiz-verden er det en sjælden kunst virkelig at kunne overraske sit publikum. Men det lykkedes alligevel for instruktør Adam Wingard, der til efteråret er aktuel med horrorfilmen The Woods.

For det viser sig nemlig, at The Woods i virkeligheden er den længe rygtede anden fortsættelse til gyserfænomenet The Blair Witch Project. Det gik op for publikum til en eksklusiv forpremiere på filmen og er siden blevet bekræftet af Lionsgate, der nu har omdøbt filmen til Blair Witch (se trailer nederst efter artiklen).

Den oprindelige The Blair Witch Project handler om en gruppe unge filmstuderende, der i Marylands skove optager en dokumentar om en lokal hekseskrøne og opdager, at der er noget om snakken.

Filmen var en af de allerførste found footage-gysere og indtjente næsten 250 millioner dollars på et budget på kun 60.000 dollars.

Adam Wingard er blandt de største navne inden for horror i dag, med film som You’re Next og The Guest på cv’et. Senest instruerede han pilotafsnittet af Walking Dead-skaberen Robert Kirkmans serie Outcast.

Og de første anmeldelser af Blair Witch er overvældende:

Blair Witch er den game-changer af en horrorfilm, som fans desperat har ventet på,” skriver hjemmesiden Bloody Disgusting. ”Uhyggelig er nok en underdrivelse, for dette kan være den første film siden Exorcisten, der efterlader unge publikumsmedlemmer med ar på sjælen.”


1. Brie Larson som superhelt

I Marvels filmunivers sparker Scarlett Johanssons og Elizabeth Olsen røv som henholdsvis Black Widow og Scarlett Witch. Men det ændrer ikke det faktum, at de foreløbigt tretten film i serien har haft hvide mænd i hovedrollerne.

Men det står til at ændre sig med Captain Marvel, der har castet Brie Larson i hovedrollen som piloten Carol Danvers, som fanges i en eksplosion af et alien-våben og derfor får superkræfter.

Filmen har endnu ikke en instruktør tilknyttet, men ifølge rygtemøllen er der to topkandidater til jobbet: Jennifer Kent, der har lavet den australske gyser The Babadook, og Niki Caro, som er bedst kendt for newzealandske Whale Rider.

Captain Marvel har manuskript af Meg LeFauve, der var medforfatter på sidste års to Pixarfilm, Inderst inde og Den gode dinosaur, og Nicole Perlman, der blandt andet har været med til at skrive Guardians of the Galaxy.

Karaktererne fra den film kan i øvrigt komme til at spille en rolle i Captain Marvel. I tegneserierne er våbnet, der giver Carol Danvers superkræfter, nemlig lavet af Kree-racen, der var skurkene i Guardians of the Galaxy.

Captain Marvel forventes at få premiere i marts 2019.

Trailer: Blair Witch

Kommentarer

San Diego Comic-Con International

Festival med fokus på tegneserier, tv-serier og film.

Afholdes hvert år i juli i San Diego, Californien.

Havde oprindeligt fokus på sci-fi og fantasy, men omfatter i dag alle populærkulturelle genrer.

Er blevet en vigtig platform for de store Hollywood-studier, der lancerer trailers og tv-spots med paneldebatter.

Blev i 2015 besøgt af omkring 167.000 deltagere og havde en samlet omsætning for 140 millioner dollars.

Årets festival er nr. 49 og finder sted 21. – 24. juli.

© Filmmagasinet Ekko