Nyhed
06. feb. 2019 | 10:44

Oscar-festen bliver uden en vært

Foto | AMPAS
Kevin Hart havde glædet sig meget til at være vært for Oscar-showet, men endte med at trække sig, da hans gamle tweets blev trukket frem igen.

Der kommer ikke nogen afløser for Kevin Hart, der trak sig fra værtstjansen, da hans homofobiske tweets skabte vrede på de sociale medier.

Af Nicki Bruun

Som vi så ved weekendens Robert-uddeling, hvor Jan Gintberg faldt gevaldigt igennem, er værtens præstation altafgørende for en god prisfest.

Men ved det kommende Oscar-show den 24. februar står Akademiet med en ganske anden udfordring: Det skal nemlig foregå uden en vært!

Det står klart, efter at chefen for tv-stationen ABC Entertainment – der viser prisfesten på amerikansk tv i år – meldte ud, at man ikke vil udpege en afløser for komikeren Kevin Hart.

Han var blevet valgt som vært i starten af december, men blot nogle dage senere trak Hart sig, efter gamle tweets med homofobiske formuleringer begyndte at cirkulere på sociale medier. De fik en række brugere på internettet til at anmode Oscar-akademiet om at droppe Kevin Hart, og komikeren endte med selv at gå fra ønskejobbet med ordene:

”Jeg undskylder dybt til LGBTQ-miljøet for mine ufølsomme ord i fortiden.”

Kendte prisuddelere
Det hører til sjældenhederne, at Oscar-uddelingen ikke har en vært, men det er sket før.

Senest var i 1989, hvor showets producer valgte at droppe værtsfunktionen til fordel for flere kendte prisuddelere. Det er samme tilgang, folkene bag Oscar-showet vælger i år, hvor nogle af navnene er blevet afsløret.

De tæller skuespillere som Brie Larson, Daniel Craig, Charlize Theron og Chris Evans.

Bag kulisserne har der været forlydender om, at Oscar-akademiet har forsøgt at finde en vært. Men det er altså ikke ligetil at finde en egnet kandidat til den krævende og ofte udskældte tjans, som branchemagasinet The Hollywood Reporter har kaldt ”det mindst eftertragtede job i Hollywood”.

De sidste to år stod tv-værten Jimmy Kimmel i spidsen for uddelingen, der kæmper med hastigt dalende tilskuertal. Showet i 2018 var historisk ringe på den front med kun 26,5 millioner amerikanske tv-seere, hvor normalen de seneste ti år har været mellem 30 og 40 millioner seere.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko