Nyhed
02. maj 2014 | 14:04

Transseksuel dansker på vej til lærredet

Foto | The Academy of Motion Picture Arts and Sciences
Tom Hooper kaster sig over manuskriptet The Danish Girl, som tidligere er blevet droppet af Nicole Kidman og Lasse Hallström.

Historien om danskeren, der som den første i verden fik en kønsskifteoperation, skal filmatiseres af Oscar-vinderen Tom Hooper.

Af Kasper Sølvsten

Den engelske instruktør bag Oscar-vinderen Kongens store tale, Tom Hooper, har sagt ja til at filmatisere historien om manden – og danskeren – der som den første i verden blev til en kvinde.

Det bekræfter Tom Hooper over for The Hollywood Reporter.

Under arbejdstitlen The Danish Girl skildrer filmen den vejlensiske landskabsmaler Einar Wagener, der i 1930 chokerede danskerne og resten af verden ved at gennemgå en kønsskifteoperation og blive til kvinden Lili Elbe.

Lucinda Coxon har skrevet manuskriptet, der er baseret på David Ebershoffs roman Den danske pige fra 1999.

The Danish Girl er en ekstraordinær kærlighedshistorie og en fortælling om at finde dit sande jeg. Jeg læste første gang manuskriptet, da jeg lavede Kongens store tale, og jeg blev utrolig rørt over denne sande historie. Jeg har villet lave filmen lige siden da,” siger Tom Hooper til The Hollywood Reporter.

Da Einar blev til Lili
Filmen følger den danske maler både før og efter den skelsættende operation.

Flere år inden havde hans kone, maleren Gerda Gottlieb, bedt ham posere for sig som kvinde, så hun kunne male ham.

Hvad der begyndte som en spøg, udviklede sig til en besættelse for Einar Wagener, der – i øvrigt med støtte fra sin kone – altså endte med at tage den drastiske beslutning om at skifte køn.

Den krævende hovedrolle som Einar/Lili skal spilles af britiske Eddie Redmayne, der har en større rolle i Hoopers Les Misérables fra forrige år.

Nicole Kidman sprang fra
For fem et halvt år siden kunne man i alverdens medier læse, at superstjernen Nicole Kidman skulle spille rollen som Einar Wegener, og samtidig skulle hun producere The Danish Girl.

Siden da har projektet levet en yderst omtumlet tilværelse. Stjerner som Charlize Theron, Gwyneth Paltrow og Rachel Weisz har også været involveret. Men de er alle faldet fra – angivelig på grund af, at andre projekter er kommet i vejen.

På instruktørsiden har blandt andre svenskerne Tomas Alfredson (Lad den rette komme ind) og Lasse Hallström (Mit liv som hund) været tilknyttet filmen, men også de er sprunget fra.

Siden Nicole Kidman i 2011 opgav The Danish Girl, har projektet ligget stille. Men nu ser det ud til at blive til virkelighed.

Produktionsselskabet Working Title er også gået ind i projektet. De har tidligere samarbejdet med både Hooper og Redmayne på Les Misérables.

Hvornår optagelserne går i gang, er dog stadig uvist.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko