Oscar 2022
28. mar. 2022 | 15:36

Delt sejr i Ekkos Oscar-panel

Foto | Richard Harbaugh
Holdet bag CODA kunnet glade indtage scenen, da filmen om en hørende pige i en døv familie vandt hovedprisen ved Oscar-uddelingen, der bød på en række overraskelser.

To mænd slår de senere års vindere i gættekonkurrencen om at spå flest rigtige ved prisuddelingen, hvor de manglende priser til dansk film blev dyrt for nogle deltagere.

Af Nicki Bruun

Efter flere års Oscar-uddelinger, der på grund af corona-pandemi og manglende værter har været tandløse omgange, kom der i år smæk for skillingen.

Det var dog på en ubehagelig måde, da Will Smith stak komikeren Chris Rock en syngende lussing, før Smith modtog en pris for bedste mandlige hovedrolle.

Imens blev det ikke til en dansk sejr for hverken Flugt eller kortfilmen On My Mind, som Ekkos Casper Hindse havde forudset.

Men produceren af On My Mind, Kim Magnusson, kan til gengæld glæde sig over en sejr i Ekkos Oscar-panel.

Med nitten rigtige gæt deler den Oscar-vindende producer sejren med manuskriptforfatter Søren Frellesen, der i nat kommenterede showet på TV 2.

De to herrer forudså, at CODA ville løbe med hovedprisen for bedste film, og at det ville blive en stor aften for folkene bag Dune, der vandt seks priser.

Casper Hindse – der har vundet fire gange i de seneste fem år – tegner sig i år for atten rigtige gæt. Han ramte rigtigt i alle skuespil- og manuskriptkategorierne, men havde ikke forudset, at Dune ville løbe med snart sagt samtlige tekniske priser for blandt andet fotografering og klipning.

Se skemaet med antallet af rigtige nederst i artiklen!

Danskerhåbet kostede
Nogle af panelets deltagere havde fædrelandspatriotisk gættet på, at Danmark ville vinde en eller flere priser ved Oscar-uddelingen.

TV 2’s Oscar-ekspert Ann Lind Andersen havde således satset på, at Flugt ville snuppe priserne for bedste dokumentar og animation.

Det betyder, at den normalt så knivskarpe Oscar-forudsiger – der i 2019 vandt med nitten rigtige – i år må tage til takke med kun fjorten pletskud.

Også Ida Rud, der arbejder for både Ekko og Troldspejlet, havde fulgt sit hjerte og spået sejr til Flugt i alle tre mulige kategorier. Sådan skulle det altså ikke gå, og da Rud gætter på dem, hun håber vinder, og ikke hvad bookmakerne siger, må hun nøjes med seks rigtige.

Til gengæld ramte Ida Rud som den eneste rigtigt i kategorierne for bedste live action og animerede kortfilm.

Den sidste deltager i panelet – Tina Jøhnk Christensen, der er medlem af kritikerforeningen HFPA og Ekkos Hollywood-korrespondent – havde også håbet på dansk sejr i form af en statuette til Dan Laustsen, der var nomineret for sin fotografering i Nightmare Alley.

Den vandt danskeren ikke, men Jøhnk Christensen ramte rigtigt i mange andre kategorier og kom op på respektable seksten rigtige.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko