Nyhed
02. mar. 2010 | 12:21

Overraskende valg af filmkonsulent

Radiovært og manusforfatter Steen Bille ansat som ny spillefilmkonsulent ved Det Danske Filminstitut.
Af Jannie Dahl Astrup

Pr. 1. april 2010 sidder der en ny mand på posten som én af i alt tre spillefilmkonsulenter (hvoraf den ene tager sig af børne- og ungdomsfilm) ved Det Danske Filminstitut.

Steen Bille er uddannet cand. phil. i dramaturgi ved Århus Universitet og har senest været vært på radiokanalen P1’s Kulturkontoret.

Derudover er Bille medforfatter på to af Niels Arden Oplevs film, To verdener og Drømmen.

”Det er et overraskende valg og et brud på den tradition, at konsulenter hentes i filmbranchen,” mener Ekkos chefredaktør, Claus Christensen.

”Steen Bille ligner mere den gamle type konsulent, der primært er en kritiker eller en kulturpersonlighed. Det kan ses som et tegn på, at Det Danske Filminstitut ønsker at spille en mindre dominerende rolle i produktionen af filmene.”

Fokus på nye talenter
Steen Bille overtager posten fra Kasper Leick, der er uddannet klipper fra Den Danske Filmskole. Leick valgte tidligere på året at fratræde stillingen som konsulent et halvt år før tid.

Steen Bille udtaler i en pressemeddelelse, at han har fokus på nye talenter med noget på hjerte.

”Jeg vil i mit samarbejde med manuskriptforfattere og instruktører spørge ind til nødvendigheden af at ville fortælle lige netop deres historie,” siger Steen Bille og fortsætter:

”Hvis ikke skaberne drives af en nødvendighed, kan det blive svært at finde den kunstneriske begrundelse for at producere filmen og endnu sværere for publikum at træffe beslutning om at se den færdige film.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko