Nyhed
24. apr. 2014 | 09:09 - Opdateret 25. apr. 2014 | 11:55

Mikael Persbrandt forsvandt fra filmoptagelser

Foto | Territorium
Mikael Persbrandt har aldrig lagt skjul på sine dæmoner. ”Der findes sorte kapitler i mit liv, men jeg er ikke bange for dem,” siger han i et stort interview i det aktuelle nummer af Ekko.

Zentropas forsikringsselskab behandler en sag om den svenske skuespillers udeblivelse fra optagelserne af Pernille Fischer Christensens En du elsker.

Af Claus Christensen

Hvis svenske Mikael Persbrandt havde været en fodboldspiller, ville han være blevet kaldt en humørspiller. På en god dag er han i verdensklasse, på en dårlig kan han lamme en filmproduktion.

Det sidste skete under optagelserne til Pernille Fischer Christensens En du elsker, som har biografpremiere i dag.

I filmen spiller 50-årige Persbrandt en rockmusiker, der bliver konfronteret med sin forsømte datter og sit barnebarn, da han fra USA vender tilbage til Danmark for at indspille en plade. Persbrandt bærer filmen med sit intense skuespil, men optagelserne på Fyn forløb ikke problemfrit.

”Hvis han ikke var klar, kom han ikke. Og hvis jeg prøvede at trumfe igennem, så kunne han finde på at gå. Og jeg vidste aldrig, om han ville skride for alvor eller komme tilbage og sige: ’Ok, kør på!’” siger Pernille Fischer Christensen i det aktuelle nummer af Ekko.

Diskussion om sygemelding
Der har længe verseret rygter om, at Persbrandt simpelthen forsvandt midt under optagelserne, og rygterne blev i går bekræftet af Peter Aalbæk Jensen, hvis selskab Zentropa har produceret En du elsker.

”Det er rigtigt, at der netop nu kører en sag mod Mikael Persbrandt fra vores forsikringsselskab bag En du elsker,” udtaler Peter Aalbæk Jensen til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at det handler om en sygemelding fra Persbrandt. Det er Zentropas forsikringsselskab, der skal dække de store omkostninger ved aflysning af filmoptagelser, men selskabet sætter åbenbart spørgsmålstegn ved sygemeldingen.

To fulde arbejdsdage
”Det er en kostbar affære, når Persbrandt bliver væk fra to dages optagelser. Han er jo med i hver eneste scene i filmen. Og det drejer sig, så vidt jeg husker, om to fulde aflysningsdage,” siger producenten, men understreger samtidig, at det er et rent forsikringsanliggende.

”Enhver, der har haft noget med et forsikringsselskab at gøre, ved jo, at alt er til diskussion i et forsikringsselskab. Så lad os se, hvad det ender med,” lyder det fra Zentropa-direktøren i Ekstra Bladet.

Det er ikke første gang, at Zentropa har problemer med en skuespiller, som forsvinder. Under indspilningen i Avedøre af Dancer in the Dark (2000) stak Björk af efter en kontrovers med Lars von Trier, men den islandske sanger vendte senere tilbage og færdiggjorde filmen.

Mikael Persbrandt blev for nylig i Stockholm idømt fem måneders fængsel for at have købt tolv gram kokain. Dommen kommer på et uheldigt tidspunkt for den talentfulde skuespiller, der for alvor er ved at få gang i en international karriere med en substantiel rolle i den kommende Hobitten: Ud og hjem igen.

Han deltog ikke i gallapremieren for En du elsker, som fandt sted i går aftes i København.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko