Nyhed
08. juli 2016 | 23:16

Pixar lover flere originalfilm

Foto | Pixar Animation Studios
Selvom Pixar stopper med fortsættelser, kommer fans ikke til at gå glip af fortsættelsen af De utrolige, som ventes at få premiere i 2019.

Pixars direktør erklærer, at det fra 2019 vil være slut med at lave fortsættelser af animationsstudiets originale film.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Til august får Find Dory, der er fortsættelse af den populære Find Nemo, premiere i de danske biografer.

Men snart er det slut med, at Pixar laver toere, treere og andre fortsættelser af deres film. Det populære animationsstudie står ellers bag populære film som Toy Story, Cars og Monsters, Inc., der alle er blevet fulgt op med fortsættelser.

”De fleste selskaber laver straks en fortsættelse, så snart de har en succesfuld film,” siger Pixars direktør Jim Morris til Entertainment Weekly.

”Men vores forretningsmodel er en filmskabermodel, og vi laver ikke fortsættelser, med mindre instruktøren af den originale film har en idé, som han synes om og er villig til at gå videre med.”

”En fortsættelse er på mange måder sværere end en originalfilm, fordi man har en veldefineret verden, som på den ene side er en fordel, men på den anden side afføder forventninger, som man ikke må skuffe.”

Tre originalfilm på vej
I første omgang har Pixar dog både fortsættelser af De utrolige, Toy Story og Cars på tegnebrættet.

Løftet om flere nye film træder først i kraft efter 2019, hvor De Utrolige 2 har premiere. Herefter har Pixar kun planlagt at lave originalfilm, fortæller Jim Morris.

Indtil 2019 kan man til gengæld kun se frem til en enkelt original film fra Pixars hånd, nemlig Coco, der får premiere til næste år. Derudover er to yderligere nye film planlagt i 2020, men ingen af dem har fået en titel endnu.

Jim Morris fortæller, at de to film kommer til at foregå i ”usædvanlige, men troværdige verdener, der tager os i flere nye retninger end i tidligere film”.

Find Dory får dansk premiere den 25. august.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko