Nyhed
26. juli 2018 | 12:34

Politiker trækker sig efter satireshow

Foto | Showtime
Den republikanske politiker Jason Spencer viser sin bare numse i Sacha Baron Cohens nye serie Who Is America?, hvor komikeren er forklædt som israelsk terrorekspert.

Republikaneren Jason Spencer forlader politik, efter at komikeren Sacha Baron Cohen har lokket ham til at medvirke i alternativ terrorbekæmpelse.


Af Frederik Bakkerud

De fleste husker ham i rollen som håbløs kasakhisk journalist på rejse gennem USA i Borat. Eller som gangster-rapper i Ali G. Eller østrigsk modejournalist i Brüno.

Den britiske komiker Sacha Baron Cohen har skabt sig en særegen karriere ved at forklæde sig og ændre sin dialekt. Igen og igen har han formået at lokke politikere ud i uheldige optrædener under dække af optagelser til sine dokumentarfilm.

Nu er han aktuel med serien Who Is America? på Showtime, hvor han har forklædt sig som en ekspert i terrorbekæmpelse fra den israelske efterretningstjeneste. Han kalder sig Oberst Erran Morad.

Selfiestang og bar numse
I kølvandet på andet afsnit af serien, der blev sendt i søndags, må en politiker nu trække sig.

Det drejer sig om Jason Spencer, der sidder i parlamentet for republikanerne i staten Georgia, skriver nyhedsbureauet AP.

I afsnittet foregiver Sacha Baron Cohen at undervise politikeren i selvforsvar i tilfælde af terrorangreb, og Spencer går tilsyneladende i fælden.

Først bliver Spencer lokket til at spille en kinesisk turist, der i virkeligheden forsøger at lempe en selfiestang op under burkaen. På den måde kan man ifølge Oberst Erran Morad tjekke, om det er en harmløs kvinde eller en selvmordsbomber.

Spencer råber også ”Nigger! Nigger!” flere gange, og på opfordringen fra Erran Morad viser han sin bare numse og jagter obersten, der under øvelsen spiller en jihadist.

Ifølge obersten er homoseksualitet nemlig et effektivt våben mod jihadister.

Syg og ondskabsfuld
I første omgang afviste Jason Spencer at trække sig oven på søndagens afsnit.

Men i går meddelte hans talsmand, at politikeren alligevel fratræder sin stilling i det lokale parlament i Georgia ved udgangen af juli måned.

Det er ikke første gang, at Spencer udtaler sig kontroversielt. Sidste sommer truede han et tidligere parlamentsmedlem, der ønskede at fjerne statuer af borgerkrigshelte fra sydstaterne.

Der bliver dog også rejst kritik af Sacha Baron Cohens metoder. Spencers partifælde, Sarah Palin, der åbenbart selv bliver snydt af Cohen i serien, skriver på sin Facebook-side:

”Jep – vi blev ført bag lyset. Du fik mig, Sacha. Har du det bedre nu? Jeg slutter mig til en lang liste af amerikanske offentlige personer, der er blevet ofre for den britiske ’komiker’ Sacha Baron Cohens ondskabsfulde, udnyttende, syge ’humor’, hjulpet på vej og sponsoreret af CBS/Showtime.”

Jason Spencer i Who Is America?

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko