Nyhed
22. jan. 2020 | 10:46

Quentin Tarantino er for gammel

Foto | Andrew Cooper
Quentin Tarantino styrer tropperne under optagelserne af Django Unchained, som han vandt sin anden Oscar i kategorien bedste manuskript for.

”Det at instruere er for unge mennesker. Filmverdenen ændrer sig, og jeg hører til den gamle garde,” siger instruktøren, der dropper film og fremover vil hellige sig familieliv og at skrive.

Af Nicki Bruun

Med ti Oscar-nomineringer, flotte anmelderroser og rekordstort publikum til Once Upon a Time in Hollywood er Quentin Tarantino lige nu højere på strå, end han har været siden gennembruddet med Oscar- og Guldpalmevinderen Pulp Fiction i 1994.

Men det har ikke fået ham til at ændre sin plan om at stoppe som instruktør efter den næste film, der bliver hans tiende. I stedet vil han koncentrere sig om at skrive.

”Jeg føler, at jeg er i tredje akt af mit liv, hvor jeg skal fokusere mere på det litterære. Det vil passe godt til min rolle som ny far og ægtemand,” siger Quentin Tarantino i et videointerview med mediet Rolling Stone.

Instruktøren henviser til sit nylige ægteskab med Daniella Pick, som han venter barn med.

”Så ville jeg slippe for at slæbe min familie til Tyskland, Sri Lanka eller hvor den næste historie nu udspiller sig. På den måde kan jeg blive mere et hjemmemenneske og en ordets mand,” fortsætter Tarantino.

”Det at instruere er for unge mennesker. Filmverdenen ændrer sig, og jeg hører til den gamle garde.”

Kill Bill-trilogi
Der er længe blevet spekuleret i, hvad Quentin Tarantino mon vælger at instruere som sin tiende og sidste film i et ouevre, der tæller debuten Reservoir Dogs, krigsdramaet Inglourious Basterds og Oscar-vinderen for bedste originale manuskript, Django Unchained.

En overgang forlød det, at han overvejede en Star Trek-film. Men i et nyligt interview med Deadline Hollywood har instruktøren sagt, at han nok ikke kommer til at lave den.

Så virker det mere sandsynligt, at Tarantino gør Kill Bill til en trilogi, som han også har snakket om. Det vil uden tvivl være voldsomt populært blandt hans mange fans.

Oven i filmregnskabet har Quentin Tarantino omtalt muligheden for at instruere alle fem afsnit af en spinoff-serie af Once Upon a Time in Hollywood. Her vil man følge filmens hovedperson, Leonardo DiCaprios skuespiller Rick Dalton.

Instruktørens aktuelle filmhar stået stærkt ved prisuddelingerne, der leder op til Oscar-showet. Filmen vandt i kategorien for bedste komedie eller musical ved Golden Globes, mens Tarantino tog prisen for bedste manuskript.

Instruktøren ligner en favorit til at vinde i samme kategori for tredje gang, når Oscar-uddelingen løber af stablen den 9. februar amerikansk tid.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko