Nyhed
24. okt. 2019 | 14:02

Tarantino forlænger Hollywood-epos

Foto | Robert Richardson
Som stuntmanden Cliff Booth og skuespilleren Rick Dalton turer Brad Pitt og Leonardo DiCaprio rundt i Hollywood anno 1969.

Once Upon a Time in Hollywood kommer i en ny udgave med ti minutters ekstra spilletid fordelt over fire scener.

Af Nicki Bruun

Når filmåret 2019 inden længe skal gøres op, er der ingen tvivl om, at Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood har været en af de mest omtalte.

Siden premieren på Cannes-festivalen har filmen om Hollywood anno 1969 med Leonardo DiCaprio og Brad Pitt stjålet overskrifter. Den har haft store publikumstal, men er samtidig blevet kritiseret for sit knap så flatterende portræt af Bruce Lee.

Nu kommer der en ny udgave af filmen med ti minutters ekstra spilletid fordelt over fire scener, skriver branchemediet Variety. Hvad der sker i de ti minutter, forlyder der dog ikke noget om.

Desværre er det endnu ikke afklaret, om den nye version kommer i danske biografer, oplyser distributøren SF Studios til Filmmagasinet Ekko.

Kinesisk censur
Den forlængede version af Once Upon a Time in Hollywood bliver vist 1000 steder i Nordamerika fra i morgen 25. oktober.

Samme dag var det planen, at Tarantinos ode til Hollywood skulle have haft kinesisk premiere. Landets censurmyndigheder har dog krævet, at filmen skulle klippes om, før den kunne få premiere, og det har instruktøren pure nægtet.

Det er angiveligt især skildringen af Bruce Lee, der har vakt mishag i Kina, som i stigende grad er blevet et magtfuldt filmmarked.

Quentin Tarantino er altså gået den modsatte vej og har tilføjet optagelser til filmen, som i forvejen var hele 165 minutter lang.

”Publikum har vist utroligt stor støtte til filmen, og vi ser frem til at tilbyde dem endnu en mulighed for at se den som tiltænkt – på biografens store lærred – med Quentin Tarantinos billeder og lyd af 60’erne som en ekstra fornøjelse,” siger distributionschef hos Sony, Adrian Smith, til Variety.

Trailer: Once Upon a Time in Hollywood

Kommentarer

Ekko #82

30 siders tema om Quentin Tarantino i Ekkos sommernummer.

Interview, analyser, essays, kuriosa og bag om den nye Once Upon a Time in Hollywood.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Hvis du tegner årsabonnement, får du en gratis biografbillet og sommernummeret.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko