Nyhed
28. apr. 2020 | 11:30

Anders Refn fortsætter De forbandede år

Foto | Christian Geisnæs
Karl Skov (Jesper Christensen, tv.) giver håndslag, mens hans kone Eva (Bodil Jørgensen) ser bekymret til i De forbandede år. Nu er der kommet en aftale om at fortsætte historien om ægteparrets trængsler under Anden Verdenskrig.

”Det er en stor tilfredsstillelse, at jeg kan fuldende historien om familien Skov,” siger Anders Refn, der midt i coronakrisen har fået penge til at afslutte sin film om Danmark under Anden Verdenskrig.

Af Nicki Bruun

De forbandede år er en lidt konservativt iscenesat, men på alle måder fascinerende flot film. Den er meningsfuldt underholdende uden at være for meget med sine markante meninger. Desværre slutter den lange film brat. Fortsættelse følger vel?”

Sådan skrev Ekkos anmelder og gav fire stjerner til De forbandede år, da krigsfilmen havde premiere i januar, før verden fik øjnene op for coronavirus.

I mellemtiden er også filmens verden blevet lagt ned af coronakrisen. Men nu meddeles det, at Anders Refns film om danske familien Skov under Anden Verdenskrig får en opfølger med titlen De forbandede år 2 – Opgøret.

Finansiering til den planlagte fortsættelse er blevet sikret, meddeler distributøren Scanbox Entertainment og producenten Space Rocket i en pressemeddelelse.

Den kommende film foregår fra foråret 1943 til sommeren 1945, hvor Danmark blev fri fra besættelsesmagten. De to hovedrolleindehavere, Jesper Christensen og Bodil Jørgensen, medvirker igen, og det samme gør de unge talenter Mads Reuther og Gustav Dyekjær Giese.

”Det er en stor tilfredsstillelse, at jeg kan fuldende historien om familien Skov. Men frem for alt vil jeg nuanceret og fordomsfrit fordybe mig i besættelsestidens store paradoks: At det, der var fornuftigt i 1940, blev kriminelt i 1945, og det, der var kriminelt i 1940, kortvarigt gav heltestatus i 1945,” udtaler instruktøren.

Digital årsdag
Anders Refn fortalte i Ekko #84, at han måtte kæmpe i en lang årrække for at få lov til at lave De forbandede år, der borer i danskernes samarbejdspolitik med nazisterne under Anden Verdenskrig.

Men da filmen fik premiere, strømmede 370.000 publikummer i biografen. På grund af coronakrisens nedlukning af biograferne blev De forbandede år taget af plakaten før tid, men filmen kan snart opleves i hjemmebiografen.

Den 4. maj – på 75-årsdagen for Danmarks befrielse – kan filmen købes eller lejes på en række streamingtjenester eller erhverves på dvd i forskellige butikker.

De forbandede år 2 – Opgøret går efter planen i optagelser til januar næste år med planlagt biografpremiere i januar 2022.

Trailer: De forbandede år

Kommentarer

Ekko #84

Stort portrætinterview med Anders Refn i Ekko #84.

Hvis du tegner årsabonnement, kan du vælge mellem halv pris på tolv kvalitetsfilm eller én gratis biografbillet.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko