Nyhed
10. sep. 2012 | 12:54

Rekordåbning til Bier-film

Foto | Doane Gregory
Pierce Brosnan og Trine Dyrholm i Den skaldede frisør

Den skaldede frisør har solgt over 100.000 billetter i åbningsweekenden. Det er Susanne Biers bedste åbning nogensinde. 

Af Jacob Ludvigsen

Trine Dyrholm og Pierce Brosnans amourøse møde under en sommervarm, syditaliensk sol er noget, der har fået danskerne til at stimle sammen om landets biografer de seneste dage.

Susanne Biers romantiske komedie Den skaldede frisør har solgt 100.680 billetter siden premieren i torsdags, inklusive de forpremierer, der gik forud. Bier er altid garant for et flot billetsalg, men hendes nye film slår alle instruktørens hidtidige åbningsweekender.

Uden forpremiererne lander billetsalget på 84.427 billetter, og det er dobbelt så meget som instruktørens Oscar-vinder Hævnen. Det slår også hendes gennembrud, kæmpehittet Den eneste ene (som dog åbnede i færre kopier og kun havde en tredages åbningsweekend), der endte med at sælge 848.000 billetter. 

Kæmpede med landskamp
Så meget kommer Den skaldede frisør næppe op på, men med Biografklub Danmark i ryggen er fundamentet lagt for, at filmen bliver en af årets helt store sællerter.

Åbningsweekenden topper succesfilm som En kongelig affære, Dirch og Kongekabale, om end åbningsweekenden i sig selv – uden forpremiererne –ikke kan hamle op med Anden Verdenskrig-dramaet Hvidstengruppen.

Filmen har i sine første dage i biografen skullet hamle op med både en landskamp og populære primetime-programmer som Vild med dans og Husk lige tandbørsten, hvilket gør tallene desto mere imponerende.

”At Den skaldede frisør åbner dobbelt så godt som Hævnen, er virkelig et tegn på, at filmen rammer en nerve hos biografpublikummet, og denne åbningsweekend tegner helt exceptionelt godt for filmens videre liv i biograferne,” udtaler direktør i Nordisk Film Biografdistribution Jan Lehmann i en pressemeddelelse.

Får dialogperler til at skinne
Den skaldede frisør fik i sidste uge verdenspremiere på Venedig-festivalen, og lige nu deltager den på den prestigefyldte Toronto Film Festival.

Herhjemme har filmen fået pæne anmeldelser, blandt andet fire stjerner i Ekko:

“Helheden har til overmål den internationale finish, man forventer af Bier – tilsat den pointeringssans, der ikke kan købes for penge. Hun kan få Anders Thomas Jensens dialogperler til at skinne,” skriver Morten Piil.

Den skaldede frisør er også på shortlisten over de film, som dyster om at blive Danmarks indstilling til årets Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film. Her konkurrerer den mod Bille Augusts Marie Krøyer og Nikolaj Arcels En kongelig affære.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko