Nyhed
04. dec. 2020 | 13:17

Retfærdighedens ryttere til USA

Foto | Rolf Konow
Soldaten Markus (Mads Mikkelsen) har svært ved at tage sig ordentligt af datteren Mathilde (Andrea Heick Gadeberg), da han sætter sig for at opklare konens død.

”Mads Mikkelsen er fortryllende i rollen som en hævngerrig engel,” siger amerikansk filmdirektør, der har købt Anders Thomas Jensens danske biografsucces til visning i USA.

Af Lasse Torp Hansen

”Det har været den sjoveste film for mig at lave.”

Sådan siger Anders Thomas Jensen om Retfærdighedens ryttere. Den har også været sjov for danskerne, som i kølvandet på premieren for to uger siden allerede har købt billet til filmen omkring 340.000 gange i biografen.

Nu har amerikanerne også fået øjnene op for filmen. Retfærdighedens ryttere er solgt til USA under titlen Riders of Justice.

Ifølge det amerikanske medie Variety har filmselskabet Magnolia Pictures sikret sig rettighederne til at udgive filmen i USA gennem distributionsafdelingen Magnet Releasing.

Der er tale om en udgivelse af den danske film og ikke en amerikansk version, som vi så med Susanne Bier og Anders Thormas Jensens Efter brylluppet, der i 2019 blev genindspillet som After the Wedding.

Direktør for Magnolia Pictures Eamonn Bowles har høje tanker om Retfærdighedens ryttere, hvor den internationale stjerne Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som hjemvendt soldat på hævnmission.

”Mads Mikkelsen er fortryllende i rollen som en hævngerrig engel. Anders Thomas Jensen har leveret et friskt bud på hævn-thriller-genren,” siger Eamonn Bowles til Variety.

Allerede en succes
Anders Thomas Jensen har tidligere skabt populære film som Blinkende lygter, Adams æbler og De grønne slagtere. Men Retfærdighedens ryttere tegner til at blive hans største succes til dato.

Filmen er allerede den fjerde mest sete biograffilm i Danmark i år – kun overgået af Druk, De forbandede år og Klovn the Final. Og den har slet ikke udtømt sit potentiale i biografen.

Retfærdighedens ryttere høstede stor anerkendelse fra landets anmeldere og fik fem stjerner af Ekkos chefredaktør, som kvitterede med ordene:

”Anders Thomas Jensen er tilbage i storform med sorthumoristiske absurditeter og en meningsfuld fortælling om livets meningsløshed.”

Årsagen til den amerikanske interesse bunder ikke kun i filmens succes herhjemme, men i høj grad af castet. Især Mads Mikkelsen er blevet et kendt ansigt i Hollywood, og det gør filmen interessant for amerikanerne.

Hans tidligere roller i Casino Royale og Doctor Strange samt nyheden om, at han skal erstatte Johnny Depp i Fantastiske skabninger-filmserien, har cementeret hans position på den internationale filmscene.

Kunstnerisk frihed
Også Anders Thomas Jensen har gjort sit indtryk i USA. I 2017 skrev han for landsmanden Nikolaj Arcel en filmatisering af The Dark Tower, baseret på Stephen Kings roman af samme navn.

Det amerikanske eventyr blev dog en blandet fornøjelse.

”Jeg er glad for at være tilbage i Danmark og lave film. Herhjemme arbejder hele filmholdet sammen, og der er en meget større kunstnerisk frihed end i USA,” sagde Anders Thomas Jensen, da han for nylig deltog i en Q&A under et arrangement for FILM&TVGRUPPEN i Dansk Journalistforbund.

”Hvis Retfærdighedens ryttere skulle være lavet i USA, ville det kun kunne have ladet sig gøre på et af de små, uafhængige selskaber.”

Magnet Releasing planlægger at udgive Riders of Justice i foråret 2021.

Trailer: Retfærdighedens ryttere

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko