Nyhed
05. jan. 2008 | 14:34

Ricky Goes To Hollywood

Komikeren bag The Office instruerer filmkomedie.

Af Claus Christensen

Verdens morsomste umorsomme mand, Ricky Gervais, er på vej til filmens mekka, Hollywood.

Ifølge den britiske avis, The Guardian, skal den 46-årige komiker fra England både skrive, instruere og selv spille hovedrollen i This Side of the Truth, en komedie, der foregår i en verden, hvor løgn og bedrag ikke eksisterer.

Spillefilmen handler om en almindelig mand, som lærer at lyve og ganske fornuftigt bruger sin særlige evne til at score en smuk kvinde (Jennifer Garner fra tv-serien Alias).

Plottet kan umiddelbart minde om filmperlen Groundhog Day (1993), hvor Bill Murray er strandet i en by, hvor tiden står stiller, men udnytter tidslommen til at vinde yndige Andie MacDowells kærlighed.

Selvoptaget boss
Ricky Gervais fik sit gennembrud i doku-soap-parodien The Office som den selvoptagede og inkompetente papirboss David Brent, der har en mildt svag situationsfornemmelse. Tv-serien blev genindspillet i USA og har - gætter vi på - været en kraftig inspiration for Lars von Triers Direktøren for det hele.

Med sin faste samarbejdspartner, Stephen Merchant, fulgte han succesen op med tv-serien Extras, hvor Gervais spiller filmstatisten Andy Millmann, der har passeret 40, men hverken har karriere eller kæreste eller børn. Til gengæld har han en alternativt begavet pigeven (Ashley Jensen), hvis liv er lige så håbløst.

Første store projekt
Extras bød på selvironisk stjernegæsteoptræden af blandt andre Kate Winslet, Samuel L. Jackson, Vinnie Jones og Orlando Bloom.

Selv har Ricky Gervais haft mindre roller i studieproduktioner som Night of the Museum og Stardust samt medvirket i et afsnit af The Simpsons (Homer Simpson, This Is Your Wife). Men for første gang skal han nu realisere sit eget projekt - med Matthew Robinson som co-forfatter og -instruktør.

Stephen Merchant fortsætter karrieren i England, hvor han for nylig besvarede spørgsmål i filmbladet Empire om, hvor behåret hans bagdel er!

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko