Nyhed
03. aug. 2021 | 16:47

Ringenes herre vender tilbage

Foto | Amazon Studios
Det første billede fra den kommende tv-serie i Ringenes herre-universet lover samme storladne natur, som filmtrilogien imponerede med.

Amazons forhistorie til eventyrene i Midgård bliver verdens hidtil dyreste serie til en pris i omegnen af tre milliarder kroner.

Af Anna Engmann og Esben Skaalum

Mange fans fældede en tåre eller to, da Sam lukkede døren bag sig hjemme i Herredet og sluttede et eventyr.

Ringenes herre-trilogien indbragte sytten Oscar-statuetter ved at vække Tolkiens univers til live. Siden har Frodo, Aragorn og resten af ringens fællesskab levet videre i utallige videospil og merchandise.

Nu er turen kommet til en serie.

Denne gang foregår historien flere tusind år før Peter Jacksons trilogi og er en forhistorie til de populære film. Der er indtil videre ikke løftet sløret for handlingen, men et enkelt billede er blevet offentliggjort med meddelelsen om, at første sæson er i kassen.

På billedet ses en kvinde bagfra i et dramatisk bjerglandskab. Det vidner om, at æstetikken og scenografien fra de tidligere film er bevaret i serien. Ligeledes er serien blevet indspillet i New Zealand, så fans kan se frem til et gensyn med de majestætiske landskaber.

Streamingtjenesten Amazon Prime står for produktionen, og til at løfte opgaven har man hyret et yderst rutineret hold af manuskriptforfattere, der tidligere har arbejdet på serier som Breaking Bad, The Sopranos og Stranger Things.

Instruktørstolen bliver indtaget af J.A. Bayona, som står bag den spanske Børnehjemmet, mens Wayne Che Yip og Charlotte Brändström er kendt som serie-instruktører.

Rigmands drømmeprojekt
Der er optaget otte afsnit til den første sæson. Det har ifølge CNBC kostet 465 millioner dollars, som svarer til i omegnen af tre milliarder kroner danske kroner.

Dermed bliver serien den dyreste nogensinde. Den høje pris skyldes ikke mindst, at Amazon måtte betale 250 millioner dollars for at erhverve sig rettighederne til Tolkiens Ringenes herre-bøger foran Netflix og HBO.

Med til selve forhandlingerne var Jeff Bezos, der dengang var direktør i Amazon og regnes for at være verdens rigeste mand. Han havde sagt til sit team, at de skulle have en fantasy-serie i samme skala som Game of Thrones.

Peter Jackson har været på tale som instruktør, men endte med at takke nej. Han tilbød dog at gennemlæse manuskriptet.

Premieren forventes til september 2022, og Amazon har allerede anden sæson i støbeskeen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko