Ugens streaming
14. sep. 2018 | 18:35

Streaming: Forrygende Saoirse Ronan

Foto | Robert Viglasky
Saoirse Ronan i rollen som den ene halvdel af det nygifte ægtepar Florence og Edward i Dominic Cookes Den dag på stranden. 

Ingen kan udtale hendes fornavn, men det forbindes med respekt og kvalitet i filmbranchen. Vi hylder unge Saoirse Ronan ved at anbefale fem af hendes bedste film.

Af Astrid Gjørup

Saoirse Ronan er nok ung, men filmanmeldere ligger ofte på knæ for talentet, som allerede har haft en karriere, der tager pusten fra de fleste.

Udover de lyseblå øjne og den irske accent, er den 24-årige skuespiller kendt for sit nærværende og lavmælte væsen, der ligger langt fra Hollywoods overfladiske glamour.

Det forlyder, at Saoirse Ronan flere gange har afvist roller i store franchises. Blandt andet skulle Peter Jackson have fået et pænt nej tak, da han tilbød hende at spille elver i Hobbitten. Til gengæld har hun gjort det fantastisk i skarpe periodedramaer.

I Dominic Cookes biografaktuelle Den dag på stranden er kostumer og store følelser også i spil. Her er Saoirse Ronan den nygifte Florence, hvis bryllupsnat blev en uventet ydmygende affære.

Ekkos anmelder giver det biografaktuelle drama fem stjerner og den unge skuespiller en varm anbefaling. Derfor opfordrer vi til Saoirse Ronan-filmaften med disse fem bud.

Soning

Saoirse Ronan blev en af de yngste Oscar-nominerede nogensinde, da hun som trettenårig spillede Briony i Joe Wrights smukke drama fra 2007.

Overklassepigen Cecilia er hemmeligt forelsket i hushjælpens søn, Robbie. De to starter et hemmeligt forhold, men lillesøsteren Briony ser parret sammen og misforstår situationen. Hun melder Robbie for overgreb, og pludselig er hans fremtid og søsterens lykke ødelagt for altid.

Man kan ikke undgå at fælde en tåre, når Briony bliver ældre og langsomt begynder at forstå konsekvenserne af hendes usande anklage.

Lejes eller købes på Amazon Prime


Lady Bird

Skuespilleren fyrer op for teenagenykker og forældreoprør, men uden de sædvanlige filmklichéer i Greta Gerwigs anmelderroste instruktørdebut fra 2017.

Rebelske Christina drømmer om at komme på universitet langt væk fra sit kristne gymnasium og sin evigt kritiserende mor. Hun skifter navn til Lady Bird og melder sig til skolens musical, hvor hun møder den velhavende Danny, som ligeledes føler, at han ikke passer ind.

Saoirse Ronan er intelligent og charmerende i rollen som fuck-dig-mor-teenageren, der ikke kan gøre sig forståelig for sin bebrejdende, men velmenende mor.

Streames på SF Anytime


Brooklyn

Det er sjældent, at Saoirse Ronan bruger sin egen Dublin-accent. Brooklyn er en undtagelse.

Den unge Eilis får en mulighed for at finde en ny og måske bedre tilværelse i 1950’ernes New York. I Brooklyn møder hun italienske Tony, som får Eilis’ tilværelse til at se lys ud. Da hun er nødsaget til at rejse tilbage til Irland, indser hun, at fremtiden heller ikke ser skidt ud der. Pludselig ved hun ikke, om hun skal vende tilbage til Brooklyn og Tony igen.

Saoirse Ronan er fascinerende som den gammelkloge Eilis, der troværdigt giver indblik i livet blandt datidens mange irske immigranter i USA.

Streames på SF Anytime


Hanna

Teenager-lejemorder bliver trænet af ældre mand. Det plot er set før, men Saoirse Ronan formår alligevel at hive noget originalt ind i actionthilleren Hanna.

Sekstenårige Hanna bor isoleret med sin far i den finske vildmark. Hele livet er hun blevet trænet som lejemorder med ét særligt mål i sigte: CIA-officeren Marissa Wiegler. Da missionen går i gang, må Hanna krydse Europa, så hun kan mødes med sin far i Berlin. På vejen gør hun sig nogle overraskende opdagelser om sin baggrund og egen menneskelighed.

Saoirse Ronan er både uskyldig og iskold som den unge lejemorder, der er blevet til i endnu et samarbejde med Soning-instruktøren Joe Wright.

Streames på Netflix


The Lovely Bones

Det er svært at fordøje, når Saoirse Ronan spiller rollen som den myrdede Susie Salmon, der bliver fanget i efterlivet.

På vej hjem fra skole bliver fjortenårige Susie dræbt af sin skumle nabo George. Hun fanges i et sted, som hverken er himmel eller helvede, men hvor hun kan følge familiens jagt på hendes morder. Der opdager Susie også, at George har myrdet andre unge piger.

Peter Jackson står bag den smukke, men frustrerende fortælling, hvor Saoirse Ronan går lige i hjertet som den fortabte Susie.

Lejes eller købes på Amazon Prime

Kommentarer

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

I denne uge fokuserer vi på den talentfulde skuespiller Saoirse Ronan. 

© Filmmagasinet Ekko