Nyhed
12. feb. 2018 | 14:46

Se ny webserie eksklusivt hos Ekko

Foto | Agapi Triantafillidis
Den barnlige mand Thomas (Mohamed Ali Osman) bliver ansat som pædagog i en børnehave, men der går ikke længe, før han begår en fejl og må lide de grumme konsekvenser.

Grin og gys følges ad i Mads Riisoms Idioten, hvor pædagoger i en børnehave mobber hinanden. Webserien er lavet for ingen penge og får premiere her på siden torsdag 15. februar.

Af Nicki Bruun

”Mit navn er Thomas, og jeg er 29 og et halvt, som man siger.”

Med de ord starter første afsnit af webserien Idioten, hvor Thomas er til jobsamtale som pædagog i børnehaven Solstrålen.

Trods sin lettere aparte facon får Thomas jobbet, og det virker som en succes, da han med sit barnlige sind er god til børn. Men der går ikke længe, før han dummer sig til en forældrefest og finder ud af, at børnehaven langt fra er det trygge sted, man kunne forestille sig.

Pludselig begynder voldsom voksenmobning nemlig at herske på arbejdspladsen, og efterhånden mister Thomas forstanden mere og mere i den satirisk-psykologiske serie, der byder på både grin og gys.

Alle seks afsnit af Idioten får eksklusiv premiere på Filmmagasinet Ekkos hjemmeside den 15. februar.

Inspiration fra Riget
For ingen penge, men med en masse passion står Mads Riisom bag Idioten som instruktør og manuskriptforfatter. Han er uddannet skuespiller, men debuterede i 2011 bag kameraet med kortfilmen Piv, der handler om en kejtet lærervikar og kan ses på Ekko Shortlist.

Det samme kan hans anden kortfilm, Debut fra 2014, der ved Ekko Shortlist Awards 2015 indbragte Elliott Crosset Hove prisen for bedste hovedrolle som den unge mand Anders, der gemmer på en hemmelighed: Han er jomfru.

Skuespillerne i Idioten er en blanding af unge talenter som Mohamed Ali Osman i hovedrollen og rutinerede skuespillere som Bodil-vinderen Patricia Schumann, Tina Gylling Mortensen og Ole Boisen. Og til trods for at de arbejdede gratis, er ambitionerne i top.

”Vores serie skal ligge et sted imellem Louis C.K.’s Horace and Pete og Lars von Triers Riget,” fortæller Mads Riisom i en større artikel i det nye Ekko #77, hvor vi har fulgt produktionen fra første læseprøve over optagelserne til de sidste, nervepirrende beslutninger i klipperummet.

Filmholdet tæller alt fra autodidakte folk til fotografen Agapi Triantafillidis, som sidste år dimitterede fra Den Danske Filmskole.

Elsker at mobbe
En nedlagt SFO udlånt af Ishøj Kommune udgør rammen for børnehaven i Idioten, hvor vanviddet eskalerer i løbet af de seks afsnit.

Mads Riisom havde selv kaffe og juicebrikker med under arbejdet med serien, mens croissanterne kom fra 7-Eleven. Men den store udfordring var, at skuespillerne af og til måtte tage betalt arbejde og derfor ikke kunne møde til optagelserne.

”Det er ikke noget problem, at vores børnehaveleder ikke kommer i dag,” sagde Mads Riisom, da Tina Gylling Mortensen, der spiller lederen Kirsten, udeblev for at tjene til huslejen.

”Jeg spiller hende bare i dag – og jeg elsker at mobbe!”

Det sidste er ment i sjov, for faktisk handler Idioten om, hvordan udelukkelse af fællesskabet er noget af det værste, man kan udsætte et menneske for.

Se selv, hvor galt det kan gå, når alle seks afsnit af Idioten rammer Ekkos hjemmeside 15. februar.

Trailer: Idioten

Kommentarer

Idioten i Ekko #77

Læs om tilblivelsen af Idioten i det nye nummer.

Magasinet kan købes i kiosker eller bestilles her.

© Filmmagasinet Ekko