Nyhed
24. mar. 2021 | 16:19

Sharon Stone vildledt til ikonisk nøgenscene

Foto | Ralph Nelson
Catherine Tramell er i total kontrol, da hun bliver afhørt af politiet i Iskoldt begær, men Sharon Stone var ikke klar over, hvordan hun blev fremstillet i scenen.

Skuespilleren slog instruktøren af Iskoldt begær, da hun opdagede, at han havde filmet hendes kønsdele.

Af Rune Abildgaard

I sin kommende bog The Beauty of Living Twice fortæller Sharon Stone om sin tid som sex-symbol og superstjerne i Hollywood.

Her har upassende mænd, opfordringer til sex og nedværdigende kommentarer ifølge skuespilleren været hverdagskost.

Det oplevede hun for eksempel i gennembrudsrollen som den forførende femme fatale Catherine Tramell i Iskoldt begær fra 1992.

Hun fortæller om optagelsen af den ikoniske scene, hvor hun bliver afhørt af Michael Douglas. Forinden fik hun at vide, at hun skulle tage trusserne af, fordi de reflekterede lyset.

”Da jeg blev kaldt ind for at se filmen, var det ikke alene med instruktøren, som man kunne forvente,” skriver Sharon Stone ifølge Vanity Fair, som bringer et uddrag af bogen.

”Det var med et helt rum fuld af agenter og advokater. De fleste havde intet med projektet at gøre.”

Da hun så de trusseløse optagelser, stak hun filmens instruktør Paul Verhoeven en lussing, inden hun gik ud i sin bil for at ringe til sin advokat.

Verhoeven afviser
Sharon Stone valgte dog at lade sagen ligge.

”Jeg valgte at tillade, at scenen kom med i filmen. Hvorfor? Fordi det var det rigtige for filmen og for karakteren. Og fordi jeg trods alt gjorde det.”

Paul Verhoeven har ikke kommenteret uddraget af bogen. Men han har tidligere afvist Sharon Stones beskyldninger.

”Enhver skuespiller ved, hvad det drejer sig om, hvis man beder hende tage sit undertøj af og peger derhen med kameraet,” siger den hollandske instruktør.

”Og Sharon lod sig rive med af den afslappede attitude. Men da hun så scenen omgivet af andre folk, inklusive hendes agent og udgiver, flippede hun ud.”

Opfordret til sex
Det er langt fra den eneste #MeToo-værdige historie, som Sharon Stone leverer i bogen.

I bogen beskriver skuespilleren, hvordan stofpåvirkede instruktører bad hende sidde på deres skød, mens de gav hende instrukser.

Hun skriver også, at flere producere har opfordret hende til at have sex med sine mandlige medskuespillere, så de ville få en bedre kemi.

”Sex, ikke kun seksualitet på lærredet, har længe været forventet i min branche. Jeg tror på ingen måde, at det har noget med min branche at gøre i særdeleshed,” skriver Sharon Stone, der har vendt vreden indad for at håndtere branchen.

Det har gjort hende hård udadtil.

”Folk kritiserer mig og siger, at mænd er intimideret af mig. Det giver mig bare lyst til at græde,” skriver hun.

Farens råd
Det var især skuespillerens opvækst med en støttende far, som har gjort hende i stand til at modstå presset fra de magtfulde mænd i branchen, skriver Sharon Stone i bogen.

”Min far plejede at kalde mig hen, når jeg legede i vores gigantiske have, tage mig til siden og med sin hånd på min skulder sige: ’Du tillader de drenge vinde over dig, så de vil kunne lide dig. Gå i stedet derud og vind, og de vil respektere dig!’”

Sharon Stone skriver, at hun har foreslået at tale tingene igennem med de mænd, som har været grænseoverskridende over for hende.

”Indtil nu har ikke en eneste af dem mandet sig op,” lyder det fra den i dag 63-årige skuespiller.

Ordentlige mænd
Sharon Stone pointerer dog i bogen, at det ikke er alle mænd i branchen, der er noget galt med.

”Jeg har arbejdet med store mænd, store kreative genier, gode, ordentlige, sjove mænd, flirtende, dejlige mænd – mænd og kvinder, som jeg ville betro mit liv,” skriver hun og tilføjer:

”Det er derfor, jeg accepterer undskyldninger. Det er derfor, jeg hører begge sider af enhver historie. Jeg vil forsvare en retfærdig rettergang, jeg vil forsvare de gode, de sårede og dem, ingen tror på.”

Scene: Iskoldt begær

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko