Ekko Shortlist Awards 2022
22. nov. 2022 | 14:23

Video: Shortlist-vinder efterlyser sårbarhed

Foto | Nikolai Linares
Med sit hold i ryggen takkede instruktør Hannah Elbke både juryen og publikum, da hendes Vilde sind blev den store vinder ved Ekko Shortlist Awards 2022.

”At vise sårbarhed kan være en stærk kraft og noget, vi sagtens kan bruge meget mere af i den her verden,” sagde Hannah Elbke i sin takketale efter at have vundet hovedprisen ved Ekko Shortlist Awards.

Af Nicki Bruun

Vilde sind var den store vinder, da Ekko Shortlist Awards i weekenden blev afholdt med en stor prisuddeling for talenterne i dansk film.

Det sprælske og følsomme mor/søn-drama snuppede hele fem priser i et enormt stærkt felt med de kortfilm, som det forgangne år er kommet på onlinehitlisten Ekko Shortlist.

Og det var en rørt Hannah Elbke, instruktør af Vilde sind, der som kirsebærret på toppen af en flot aften gik på scenen sammen med sit hold for at modtage showets hovedpris, Shortlist Prisen.

Vilde sind er en fortællingen om karakterer, der rummer sårbarhed, men også viser en styrke deraf. At være og vise sårbarhed kan være en stærk kraft og noget, vi sagtens kan bruge meget mere af i den her verden,” lød det fra 32-årige Hannah Elbke, der lavede Vilde sind som sin afgangsfilm på den københavnske uddannelse Super16 sidste år.

”Og så ønsker og håber jeg, at vi fremover vil se en masse film – korte som lange, og tv-serier – om mennesker fyldt med sårbarhed og styrke, fortalt af og med mennesker med vidt forskellige historier og baggrunde. Mange tak for det her!”

Se en video af instruktørens vindertale nederst i artiklen!

Et poetisk sind
Inden Hannah Elbke holdt sin tale, læste skuespiller Afshin Firouzi fra juryen smukt en tekst op med begrundelse for, hvorfor han og kollegerne i juryen havde valgt Vilde sind som vinder med en tilhørende pengepræmie på 25.000 kroner.

”Hannah Elbke, du er selv et empatisk menneske, der med dit milde og poetiske sind viser vejen for en ny generation af filmfolk,” stod der blandt andet i teksten, der kan læses i sin helhed her.

Det var ikke mindst de flotte ord, som en bevæget og overrumplet instruktør forsøgte at forstå i et proppet Bremen Teater. Her var publikum i salen eksploderet i et jubelbrøl, da Vilde sind blev udråbt som aftenens store vinder.

Med sejren har Hannah Elbke taget et stort skridt mod et større gennembrud i den danske filmbranche. Det bliver spændende at se, hvad instruktøren kaster sig over næste gang!

Video: Hannah Elbkes takketale

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske talenter og kortfilm.

Niende udgave blev afholdt 19. november i Bremen Teater.

Juryen bestod af en række af landets bedste filmfolk.

Se Vilde sind, der vandt Shortlist Prisen og 25.000 kroner.

Støttet af Det Danske Filminstitut, Producentforeningen, FAF, FILM&TVGRUPPEN i Journalistforbundet, Dansk Skuespillerforbund, Zentropa, Nordisk Film, Danske Filminstruktører, Danske Dramatikere, ANIS, Politiken-Fonden, Jytte Groes og Royal Økologisk.

© Filmmagasinet Ekko