Nyhed
06. aug. 2019 | 09:57

Simpsons-komponist sagsøger tv-selskab

Foto | Fox
Som mange andre af folkene bag The Simpsons er komponisten Alf Clausen blevet animeret i seriens gule farver, mens han svinger med taktstokken.

Komponisten Alf Clausen med danske aner mener, at Fox uretmæssigt har fyret ham fra animationsserien på grund af hans alder og et handicap.

Af Nicki Bruun

Med sit meget danskklingende navn lyder Alf Clausen som den flinke nabo, men faktisk er han en af de store komponister i Hollywood.

Manden med de danske aner har siden 1990 lavet musikken til mere end 560 afsnit af den legendariske animationskomedieserie The Simpsons og vundet to Emmys i slutningen af 90’erne.

Men i 2017 blev han fyret fra serien, og nu har han sagsøgt tv-selskabet bag, Fox. Clausen mener, at han er blevet fyret på grund af sin alder, skriver branchemediet Variety, der har set søgsmålet.

Alf Clausen er i dag 78 år gammel og fik ifølge søgsmålet at vide, at folkene bag serien ville tage musikken i en anden retning.

Han blev udskiftet med musikproduktionsselskabet Bleeding Fingers Music, der angiveligt bliver betalt mindre, end Clausen gjorde.

Ukendt handicap
Foruden snakken om alder fremgår det i søgsmålet også, at Alf Clausen mener sig fyret på grund af et handicap, som dog ikke er nærmere beskrevet.

Det er da øjensynligt heller ikke noget, der har hindret ham i at arbejde tidligere.

Clausen er bedst kendt for sit arbejde på The Simpsons, men komponisten har også lavet musik til blandt meget andet tv-serien Moonlight og ungdomsklassikeren En vild pjækkedag.

Siden fyringen fra The Simpsons har Clausen holdt sig fra filmbranchen og i stedet udgivet en jazzplade.

Han er dog krediteret for musikken på to kommende spillefilm, der ifølge IMDb er i præ-produktion.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko