Nyhed
21. aug. 2019 | 11:07

Skal James Bond dø?

Foto | Jonathan Olley
James Bonds navn står med blodrød skrift på væggen i Spectre fra 2015. Daniel Craig spiller 007 igen i den næste film om superagenten, men det kan meget vel blive skuespillerens sidste tur i manegen.

Den knap så originale titel på næste Bond-film, No Time to Die, rejser spørgsmålet, om Daniel Craigs 007-agent er ved at være færdig.

Af Nicki Bruun

Internettet var ved at grine røven i laser, da det tidligere på året blev afsløret, at arbejdstitlen på den kommende Bond-film var Shatterhand.

Det skabte mange fækale associationer for det engelsktalende publikum. Nu har den 25. film om 007-agenten til gengæld fået en officiel titel så oplagt, at man mistænker den for at være brugt før.

No Time to Die, lyder den knap så opfindsomme titel, der har fået den britiske avis The Guardians skribent til morsomt at causere over, om James Bond mon skal dø.

Det skorter ellers ikke på Bond-film, hvor ordet ”dø” indgår i titlen: Live and Let Die, Tomorrow Never Dies og Die Another Day er blevet brugt, og med titlerne på de seneste to film – Spectre og Skyfall – in mente, virker det som en tilbagevenden til gammel form.

Om det er godt eller skidt, må tiden jo vise. No Time to Die får premiere i danske biografer 2. april.

Sort kvinde som 007
Tiden har været en drilsk faktor for folkene bag den nye Bond-film.

Danny Boyle havde sat sig i instruktørstolen og gjort klar til en film, hvor James Bond rent faktisk dør i Daniel Craigs sidste runde som den martini-sippende superagent.

Den gik ikke hos producerne, og derfor blev Boyle skiftet ud med Cary Fukunaga, der især er kendt for den mesterlige første sæson af True Detective.

Daniel Craig har med udtalelser tidligere lagt op til, at hans tid som James Bond snart er ovre. Han spiller hovedrollen i No Time to Die, men vides det ikke, om han efter filmen siger farvel og tak.

Senest var der både glæde og vrede på sociale medier, da der kom forlydender om, at den sorte kvinde Lashana Lynch i den kommende film har overtaget 007-titlen, fordi James Bond er ude af MI6 i filmens start.

At en kvindelig skuespiller trækker i jakkesættet som Jane Bond i næste film, virker stadig temmelig usandsynligt. Men alt er vel muligt, når både tiden og døden er abstrakte begreber.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko