Nyhed
25. apr. 2019 | 15:44 - Opdateret 26. apr. 2019 | 12:02

David Dencik med i Bond 25

Foto | Nadja Hallström
David Dencik er født og uddannet skuespiller i Sverige, men har boet det meste af sit liv i Danmark og gør sig på mange sprog i film og serier.

Skuespilleren kommer med i en eksklusiv danskerklub, når han skal stå over for selveste James Bond i den kommende film nummer 25 om Agent 007.

Af Nicki Bruun

David Dencik har været på noget af en karriererejse, siden han slog igennem som transkønnet i En soap – en krævende rolle, som han fortæller om i det aktuelle nummer af Ekko

Foruden hovedroller i danske film som Mænd & høns og Fuglene over sundet har skuespilleren også haft biroller som ubehagelige mænd i internationale produktioner som anden sæson af Jane Campions tv-serie Top of the Lake

Nu kan Dencik skrive endnu en rolle på sit cv, og det er en af de mest eftertragtede af slagsen. Danskeren skal nemlig medvirke i den kommende James Bond-film!

TV 2, der var først ude med nyheden i Danmark, mener at vide, at David Dencik skal spille skurk, men det er endnu ikke bekræftet.

Rollen som hovedskurk går til Rami Malek, der senest har begejstret publikum med sin præstation som Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody

Men med sin rolle skriver David Dencik sig ind i en klub af danskere, der har spillet over for Agent 007. Mads Mikkelsen er Le Chiffre i Casino Royale fra 2006, hvor også Jesper Christensen har sin første optræden af tre som Mr. White. 

Ulrich Thomsen kom dog først med rollen som den ukrainske terrorist Sasha Davidov i The World Is Not Enough fra 1999, hvor Pierce Brosnan spiller James Bond. 

Tilbage i ilden
På dagens pressemøde, hvor rollelisten blev afsløret, var det ventet, at den kommende Bond-film nummer 25 ville få en titel. 

Det fik den imidlertid ikke, og der er heller ikke blevet afsløret meget af handlingen. Produceren Barbara Broccoli fortalte dog, at filmen starter med, at James Bond er fritaget for tjeneste og holder ferie på Jamaica, hvor pressemødet blev afholdt. 

Bond kommer i ilden igen, da hans gamle ven Felix Leiter fra CIA beder om hjælp med at redde en kidnappet forsker.

Filmen skal instrueres af Cary Joji Fukunaga, der er kendt som manden bag den forrygende første sæson af True Detective og Netflix-serien Maniac. Han tog over, da Danny Boyle forlod projektet efter kreative uoverensstemmelser. 

Også på manuskriptfronten er der sket ændringer. De tre herrer Neal Purvis, Robert Wade og Scott Z. Burns har fået selskab af britiske Phoebe Waller-Bridge, der er producer og forfatter bag serier som Killing Eve og Fleabag

Den næste Bond-film får premiere 8. april 2020.

Kommentarer

Ekko #81

I det aktuelle Ekko interviewer vi David Dencik om gennembruddet som transkønnet i En soap.

Artiklen indgår i temaet ”identitet og rolle”. Hvor går grænsen for, hvad en skuespiller må spille?

Køb magasinet i kiosker eller bestil her

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko