Snigpremiere
09. okt. 2014 | 10:19

Snigpremiere: Se Fincher-film med Ekko

Foto | Merrick Morton
Ben Affleck og Rosamund Pike spiller efter sigende fremragende i Kvinden der forsvandt. Sidstnævnte står ligefrem til sit helt store gennembrud.

20. oktober inviterer vi til snigpremiere på en af årets mest ventede film: David Finchers Kvinden der forsvandt. Filmen introduceres af Ekkos Peter Schepelern.

Af Morten Scriver Andersen

Hollywoods store auteur, David Fincher (Fight Club og Se7en), er tilbage i topform med sit varemærke: en sindrig mordgåde, hvor ingen er til at stole på!

Kvinden der forsvandt – der har en mere velklingende originaltitel: Gone Girl – er allerede blevet rost til skyerne af de internationale anmeldere. De roser især de to hovedrolleindehavere, Ben Affleck og Rosamund Pike. Sidstnævnte kan ligefrem stå over for sit helt store gennembrud.

Derfor byder vi vores læsere på en snigpremiere mandag den 20. oktober i Grand Teatret, hvor filmen introduceres af filmhistoriker Peter Schepelern.

Kvinden der forsvandt er baseret på Gillian Flynns roman, Gone Girl fra 2012.

Vi følger parret Nick og Amy Dunne (Ben Affleck og Rosamund Pike), to mislykkede skribenter i et kriseramt USA. En dag kommer Nick hjem til et tomt hus. Konen er forsvundet under mystiske omstændigheder, og det sætter gang i et væld af spekulationer og løse spor.

Snart er Nick selv under kraftig mistanke for mord i det lille lokalsamfund. Men det bliver hurtigt klart, at filmen handler om meget andet end hvem, der har slået hans kone ihjel.

”Publikum ledes på en lystig dødsdans gennem det moderne ægteskabs morderiske labyrint,” skriver avisen The Telegraph.

Publikum kan som i The Game og Fight Club se frem til en historie, der gentagne gang bliver vendt på hovedet gennem David Finchers karakteristiske plot twists. Billedsiden dyrker mørke noir-toner, mens musikken leveres af Trent Reznor, der vandt en Oscar for soundtracket til Finchers The Social Network.

Kvinden der forsvandt bliver vist i Grand Teatret mandag den 20. oktober klokken 18.45. Billetter til arrangementet kan købes her.

Trailer: Kvinden der forsvandt

Kommentarer

David Fincher

Født 1962 i Denver, USA.

Filminstruktør, der startede sin karriere i reklamebranchen og sideløbende med filmkarrieren har lavet et hav af reklamefilm og musikvideoer.

Første spillefilm er Alien 3 fra 1992.

Fik sit internationale gennembrud i 1995 med krimien Se7en om en seriemorder, der genfortolker biblens syv dødssynder på makaber vis.

Kendt for sine veludførte plottwists og mørke noir-universer.

Konceptuerende instruktør på Netflix’ House of Cards, der ligesom Se7en har Kevin Spacey i en ledende rolle.

Aktuel med Kvinden der forsvandt, der får premiere 23. Oktober og er Finchers tiende spillefilm.

© Filmmagasinet Ekko