Nyhed
23. apr. 2021 | 16:24

Sony bøjer sig for spilfans

Foto | Sony
Spilgiganten Sony er grundlagt i Japan, men hovedkvarteret for spilafdelingen Sony Interactive Entertainment ligger i amerikanske Californien.

Blot tre uger efter beslutning om at lukke online-spilbutikker, dropper mediegiganten planerne efter højlydte protester fra fans.

Af Sidsel Minuva

Sony har været ude i en shitstorm.

Den 29. marts meddelte mediegiganten, at flere webbutikker skulle lukke til sommer. Det betød, at 2.200 spil fra konsollerne PlayStation 3, Vita og Portable ville forsvinde.

Det havde blandt andet den konsekvens, at 138 unikke spil ville forsvinde for altid. Men passionerede spillere har slået et slag for deres yndlingskonsoller, og Sony har øjensynligt anet uråd.

Direktør for spilafdelingen Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, meldte den 19. april ud, at planerne er ændret.

”Ved yderligere eftertanke står det klart, at vi har truffet den forkerte beslutning. Så i dag er jeg glad for at kunne sige, at PlayStation Store vil fortsætte med at fungere på PlayStation 3 og Vita-konsoller,” skriver Ryan på Twitter.

”Vi ser nu, at mange af jer er utroligt passionerede, når det gælder om fortsat at kunne købe klassiske spil, så jeg er glad for, at vi kunne finde en løsning om at forsætte driften.”

Begejstring blandt spillere
Den eneste webbutik, der stadig lukker, er den til konsollen PlayStation Portable. Det er stadigvæk et tab, men langt mindre, end det kunne have været.

Sonys beslutning er faldet i særdeles god jord blandt spillere, som giver udtryk for deres begejstring på sociale medier.

”Tak, fordi I lyttede til fællesskabet” og ”OMG, det her er fantastisk, tak Sony!” er bare nogle af talrige kommentarer. Mange spillere opfatter nyheden som en påmindelse om, at det gør en forskel at sige sin mening.

Men bekymringen om fremtidens bevaring af spil spøger stadigvæk.

”Hvis I kan finde ud af en måde, hvor folk kan eje deres digitale spil permanent uden frygt for, at de i fremtiden bliver uspillelige, så ville det være skønt!” skriver Ryan Brown, der er spiljournalist og medlem af BAFTA’s spiljury.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko