Cph Pix
15. apr. 2015 | 14:21

Stjernebarometer: Bridgend vinder

Foto | Magnus Nordenhof Jønck
Bridgend er baseret på virkelige hændelser. Filmen fortæller historien om en mystisk selvmordsbølge, der plager en lille walisisk by.

Jeppe Røndes Bridgend vinder Cph Pix’s New Talent Grand Pix, hvis det står til Ekkos kritikerpanel.

Af Mikkel Frederiksen

Ekko har haft fast plads i biografmørket under Cph Pix, hvor vores kritikere i Stjernebarometeret har taget pulsen på hovedkonkurrencen New Talent Grand Pix.

Ti debuterende instruktører kæmper om æren at være det mest lovende talent. Vinderen kåres på fredag 17. april, men Stjernebarometeret er allerede klar til at fælde sin dom: Bridgend vinder!

Jeppe Røndes debut er en mørk og atmosfærisk fortælling om en ung piges oplevelser i en mystisk, walisisk selvmordskult. Den havde æren af at åbne festivalen – en ære, som den åbenbart har gjort sig fortjent til.

Ekkos Jeppe Mørch valgte den prompte som sin favorit. Det samme gjorde Nynne Riis Jensen fra Nosferatu og Morten Vejlgaard Just fra filmsitet Filmz.dk. Det er dermed et næsten enigt Stjernebarometer, der har kastet sin kærlighed på Bridgend.

Monstrøs outsider
Den eneste, som ikke lod sig forføre, var Michael Bo fra Politiken. Han har i stedet valgt Antoine Barrauds Portrait of the Artist som sin favorit.

Filmen skildrer en instruktør, der opdager en rød plet på sin ryg, mens han er i gang med en film om det monstrøse.

Michael Bo gav den favorit-værdigheden, men det var langt fra alle, der var lige så begejstret. Morten Vejlgaard Just kvitterede kun med en enkelt stjerne.

Laura Bispuris Sworn Virgin har også fået en pæn modtagelse af panelet, hvor den har et stjernegennemsnit på 3,3 og således ligger nummer to efter Bridgend (3,8).

Filmen handler om en kvinde, der afgiver løfte om at forblive en jomfru og leve sit liv som en mand. Men efter ti år i de albanske bjerge rejser hun til Italien for at genopdage både sit køn og sig selv.

Bundskraberen
En anden dansk debutant, Thomas Daneskov, hvis kortfilm Ud, spring over, ind vandt Ekko Shortlist Awards, kan også holde hovedet højt. Hans kunstnerderoute-film Eliten endte med et udmærket stjernesnit på 2.8.

Det var dog ikke lutter stjerneregn til alle. Den udsyrede græske film Norway, som følger en disko-vampyrs strabadser i Athens natteliv, endte med et beskedent stjernegennemsnit på 1.2.

Stjernebarometerets dom over alle ti konkurrerende film kan ses her. Der er stadig mulighed for at se flere af filmene på festivalen, der slutter 22. april.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko