Nyhed
16. maj 2023 | 10:22

Stjerner lærer forførelsens kunst

Foto | Christian Geisnæs

Hr. Cazotte (Mikkel Boe Følsgaard) overbeviser med sine gode talegaver storhertuginden (Sidse Babett Knudsen) om, at han kan finde en passende prinsesse til hendes søn.

Sidse Babett Knudsen og Mikkel Boe Følsgaard spiller over for unge stortalenter i Bille Augusts filmatisering af Karen Blixens fortælling om kærlighedsforviklinger ved hoffet.

Af Nicki Bruun

Bille August er stadig aktuel i danske biografer med det romantiske drama Kysset, der handler om forelskelse, skyld og skam.

Men den Oscar-vindende danskers næste film er allerede på trapperne, og den fortsætter instruktørens fokus på kærlighedens forviklinger.

For Netflix laver Bille August periodedramaet Ehrengard: Forførelsens kunst, der er en humoristisk fortælling om kærlighed og lidenskab i et eventyrrige.

Nu har streamingtjenesten afsløret, at to af filmens hovedroller spilles af nogle af de største stjerner herhjemme. Sidse Babett Knudsen spiller intrigant storhertuginde, som ønsker at finde en prinsesse til sin søn. Og Mikkel Boe Følsgaard har rollen som den selvudnævnte kærlighedsekspert hr. Cazotte, som skal hjælpe hertuginden.

Ved siden af dem medvirker flere unge talenter.

Titelrollen som unge og smukke Ehrengard – som Cazotte forelsker sig i – spilles af Alice Esther Bier Zandén, der som navnet antyder er datter af Susanne Bier.

Det er den unge Biers første store film, men hun er kendt på Ekko Shortlist for roller i kortfilm som Alice Is a Nice Girl og dokumentaren Nattens smil.

Hun får selskab af tyveårige Emilie Kroyer Koppel, der allerede har fået sit gennembrud som hovedrollen i Malou Reymanns fremragende Ustyrlig. I Ehrengard: Forførelsens kunst spiller hun prinsesse. Som den unge kronprins Lothar ses Emil Aron Dorph, der har Ekko Shortlist-kortfilmen Pakkeleg på cv’et.

Dronningen laver scenografi
Ehrengard: Forførelsens kunst er en filmatisering af en Karen Blixen-bog. Forfatteren skrev den først på engelsk og arbejdede videre på den helt til sin død i 1962.

Historien blev først oversat til dansk efter Blixens død.

Bille August har arbejdet på projektet i en årrække. I sommeren 2021 blev det meldt ud, at instruktøren havde fået ingen ringere end Dronning Margrethe 2. til at stå for scenografien i filmen.

Manuskriptet er af instruktørens søn Anders August, mens Marcella Dichmann (Kærlighed for voksne) producerer for SF Studios.

Ehrengard: Forførelsens kunst får ifølge pressemeddelelsen fra Netflix global premiere på streamingtjenesten i 2023, men en præcis premieredato er ikke blevet meldt ud.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko