Nyhed
24. jan. 2020 | 11:55

Store planer for Parasite som tv-serie

Foto | Lee Jae-Hyeok
Den unge mand Kim Ki-woo (Choi Woo-sik) lusker sig til at undervise børnene i en rig familie, og snart får han resten af sin fattige familie ansat i det flotte hus.

”Jeg planlægger at lave miniserien som en seks timer lang film,” siger sydkoreanske Bong Joon-ho, som glæder sig til at udfolde de mange idéer, der ikke var plads til i mesterværket.

Af Nicki Bruun

Det har medført blandede reaktioner på Ekkos Facebook-side, da vi skrev nyheden om, at det sydkoreanske mesterværk Parasite er på vej som tv-serie.

Nogle ærgrer sig over, at den voldsomme og sorthumoristiske historie om klasseforskelle i Sydkorea ikke får lov at stå alene. Men andre hæfter sig ved, at filmens instruktør Bong Joon-ho er involveret i serien. Han vil skabe den i samarbejde med Adam McKay, der har titler som The Big Short på cv’et.

Selv glæder Bong Joon-ho sig over muligheden for at kunne grave dybere i fortællingen om en fattig families invasion af en rig familie.

”En masse idéer opstod, da jeg skrev manuskriptet. Jeg kunne simpelthen ikke få plads til dem alle sammen i løbet af filmens spilletid på to timer. Men jeg har gemt dem på min iPad og planlægger at lave miniserien som en seks timer lang film,” siger instruktøren til det amerikanske branchemedie The Wrap.

Til The Hollywood Reporter tilføjer Bong Joon-ho:

”Bergman lavede både en biografversion og en tv-version af Fanny og Alexander. Med serieudgaven af Parasite tror jeg også, at vi kan lave en udvidet film af høj kvalitet.”

Sort på hvidt
Parasite
fik seks stjerner af Ekkos chefredaktør, som kalder den underholdende allegori et hovedværk i moderne filmkunst.

Anmeldere verden over har ligeledes kastet deres kærlighed på filmen, som ifølge BoxOfficeMojo allerede har indtjent lige i underkanten af en milliard kroner.

Guldpalme-vinderen på sidste års Cannes-festival er ikke bare storfavorit til at vinde prisen for bedste internationale film ved Oscar-uddelingen, men også i spil til at vinde hovedprisen for bedste film.

Filmens momentum bliver understreget af, at en sort-hvid udgave får verdenspremiere på Rotterdam-festivalen i disse dage. Derefter bliver den vist i udvalgte amerikanske biografer.

Bong Joon-ho vil først for alvor begynde at udvikle serieudgaven af Parasite til marts, når Oscar-uddelingen er overstået. Prisfesten løber af stablen natten mellem den 9. og 10. februar dansk tid.

Trailer: Parasite

Kommentarer

Se Parasite gratis

Tegn abonnement på Ekko og vælg mellem at få tolv biografbilletter til halv pris eller én gratis billet.

Sådan kan du se mesterværket Parasite gratis eller til halv pris.

Et abonnement på Ekko koster kun 395 kroner.

Læs portræt af Bong Joon-ho i Ekko #83.

© Filmmagasinet Ekko