Nyhed
18. apr. 2005 | 18:38

Succes for Adams æbler

Anders Thomas Jensens film om det godes kamp mod det onde trækker danskerne i biografen.

Af Annemarie Hørsman

Siden premieren i fredags er Adams Æbler blevet set af knap 54.000, og det er ikke bare den bedste score overhovedet for en premiereweekend i år, men også den bedste åbning for en dansk film i de seneste to år.

Filmen, hvor nynazisten Adam (Ulrich Thomsen) er anbragt i samfundstjeneste hos den fynske præst Ivan (Mads Mikkelsen), er også blevet flot modtaget af anmelderne, og flere roser den for at være instruktørens hidtil bedste film foran succeser som Blinkende Lygter (2000) og De grønne slagtere (2003).

"Der skal være en ren følelsen i hver scene," fortalte Anders Thomas Jensen til EKKO i efteråret 2004, da han var i færd med at klippe Adams æbler. "Ellers kan man lige så godt lave Tivoli Revyen. Det, jeg sidder og tager ud i klippefasen lige nu, er det ekstremt ironiske. Jeg burde vide på forhånd, at det ikke holder, men hvis bare én af de replikker, der er bundironiske og enormt sjove, kan stå tilbage uden at bryde med universet og følelsen, så gør det ikke noget, at man har klippet ni andre væk."

Læs hele interviewet her på hjemmesiden, og se også vores samtale med Ulrich Thomsen, som vi fangede umiddelbart inden optagelserne til Adams æbler i august.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko