Nyhed
19. aug. 2019 | 10:19

Succesroman skal filmatiseres

Foto | Regner Grasten Film
Producent Regner Grasten, forfatter Leonora Christina Skov og instruktør Puk Grasten ser frem til filmatiseringen af Skovs populære roman.

Regner og Puk Grasten står sammen bag filmen over Leonora Christina Skovs bestseller Den, der lever stille, som handler om forfatterens kamp med sine forældre.

Af Nicki Bruun

Puk Grasten fik blandede anmeldelser for debutfilmen 37, men Ekkos anmelder roste de store ambitioner i en smal film om et amerikansk mord i 1964.

Nu er instruktøren tilbage foran kameraet, og det er med en historie, som nok vil have noget større interesse for et dansk publikum.

Hun skal filmatisere Leonora Christina Skovs succesroman Den, der lever stille, som har solgt 120.000 eksemplarer. Forfatteren vandt i år boghandlerprisen De gyldne laurbær.

Instruktøren skriver manuskriptet sammen med Thorvald Lervad, der er et pseudonym for hendes far, producenten Regner Grasten. Det er hans Regner Grasten Film, der har købt rettighederne og producerer filmen.

”Ingen tvivl om, at Den, der lever stille kan blive en af årets store filmsucceser og en film, der vil sætte sig dybe spor hos danskerne, som det gjorde med Hvidstengruppen,” udtaler Regner Grasten med vanlig optimisme i en pressemeddelelse.

”Men også internationalt vil Den, der lever stille få en stor gennemslagskraft på de store festivaler.”

Skyld og vrede
Leonora Christina Skovs bog handler om hendes egen livsrejse og opgør med de kontrollerende forældre, som bliver forfærdede, da hun forelsker sig i en kvindelig præst.

”Indtil videre har Regner Grasten og Puk Grasten kastet sig over alle mine tidligere romaner og en masse andet kildemateriale, og jeg føler virkelig, at min roman er i gode hænder. Jeg glæder mig meget til den videre proces – og til at se resultatet på det store lærred,” siger forfatteren i pressemeddelelsen, hvor også instruktøren giver sit besyv med.

Den, der lever stille dykker ned i de følelser, normer og tabuer, som vi ikke snakker højt om. Historien fortæller nærværende om et liv kontrolleret af skyld, ensomhed, vrede og en mor, der ikke kan elske sit barn,” fortæller Puk Grasten og fortsætter:

”Som filminstruktør er det en kæmpe ære at få lov til at sætte billeder på det liv, som så mange mennesker har identificeret sig med, og mit håb er at give publikum en helt ny oplevelse af Leonora Christina Skovs bog.”

Efter planen får Den, der lever stille premiere i danske biografer i december 2020.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko