Nyhed
21. okt. 2019 | 10:41

Tarantino bøjer sig ikke for kinesisk censur

Foto | Andrew Cooper
Quentin Tarantino underholder Brad Pitt under optagelserne af Once Upon a Time in Hollywood, hvor skuespillerens figur kommer i nævekamp med Bruce Lee.

Instruktøren nægter angiveligt at klippe om i Once Upon a Time in Hollywood, der har skabt ballade med skildringen af Bruce Lee.

Af Nicki Bruun

Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood har gået sejrsgang i Danmark og resten af verden.

Men på et af de mest hastigt fremadstormende markeder kan det ende med, at filmen om Hollywood i 1969 slet ikke kommer i biograferne.

Censurmyndighederne i Kina vil nemlig have instruktøren til at klippe sin film om, men det nægter Tarantino ifølge branchebladet Variety.

Det vides ikke, hvilke scener det kinesiske styre ser som problematiske. Men et af branchemediets kilder fortæller, at den planlagte premiere den 25. oktober blev sat i bero, da Bruce Lees datter kritiserede skildringen af hendes far i filmen.

Her ses asiatisk-amerikanske Mike Moh som en arrogant version af kampsportsstjernen, der ender i slåskamp med Brad Pitt i rollen som tilbagelænet stuntmand for Leonardo DiCaprios skuespiller.

Vold og nøgenhed
Da det i sin tid kom frem, at Once Upon a Time in Hollywood havde mordet på Sharon Tate af Charles Mansons gruppe som bagtæppe, blev der spekuleret i en voldsomt kontroversiel film.

Manson endte ikke med at fylde særligt meget, men alligevel har det ikke skortet på kritik af filmen.

Quentin Tarantino blev vred på pressemødet ved verdenspremieren i Cannes, da han blev spurgt, hvorfor Margot Robbie ikke har flere replikker i rollen som unge Tate.

Instruktøren er tidligere gået med til at klippe lidt om i film, så de kunne glide ind på det kinesiske marked. Django Unchained fra 2012 fik fjernet nogle scener med vold og nøgenhed, men alligevel blev filmen om slaveri i USA et flop i Kina.

Once Upon a Time in Hollywood mangler stadig at indtjene over 150 millioner kroner på verdensplan, hvis den skal overgå netop Django Unchained som instruktørens mest indbringende film. Her kan det kinesiske marked have afgørende betyning.

Kommentarer

Ekko #82

30 siders tema om Quentin Tarantino i Ekkos sommernummer.

Interview, analyser, essays, kuriosa og bag om den nye Once Upon a Time in Hollywood.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt. Hvis du tegner årsabonnement, får du en gratis biografbillet og sommernummeret.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko