Nyhed
16. juli 2020 | 17:38 - Opdateret 16. juli 2020 | 18:48

Tom Hanks i corona-helvedet

Foto | CBS
Tom Hanks fortæller over et webcam fra sit hjem om at være ramt af coronavirus, som satte en kæp i hjulet for både skuespillerens projekter og resten af filmbranchen.

”Mine knogler føltes som saltkiks,” fortæller skuespilleren i et interview om sin oplevelse med coronavirus, der stadig gør livet surt for filmbranchen.

Af Nicki Bruun

Tom Hanks var en af de første stjerner, der i foråret fortalte, at han var blevet smittet med coronavirus.

Både han og konen Rita Wilson, der ligeledes er skuespiller, blev testet positiv for sygdommen, da de rejste fra hjemlandet USA til Australien, hvor Hanks skulle arbejde på en film.

Her måtte de gå i isolation i et par uger, men først blev de sendt på hospitalet, hvor personale iført beskyttelsesdragter undersøgte deres helbred.

Tom Hanks delte undervejs oplevelser fra sit sygdomsforløb med fans på sociale medier. Nu har han sat lidt flere ord på sit møde med covid-19 i et interview med talkshow-værten Stephen Colbert.

”Mine knogler føltes som saltkiks. Når jeg gik rundt, kunne jeg nærmest mærke dem bevæge sig inde i mig,” fortæller han om den hårdeste periode af forløbet, som for hans vedkommende varede lidt over en uge.

Rita Wilson var endnu hårdere ramt med høj feber og hovedpine, mens hun hverken kunne lugte eller smage.

Tom Hanks kan dog også se tilbage på oplevelsen med en masse humor.

”Jeg havde det, som om min bror havde siddet oven på mig og slået mig i numsen utallige gange for at få mig til at sige noget fjollet,” siger skuespilleren med et grin.

Grel situation
Mens det danske samfund i store træk har været åbent i mange måneder, lider filmbranchen stadig voldsomt under coronakrisen – både i Danmark og resten af verden.

Biograferne herhjemme har særdeles svært ved at trække folk til truget. Det er da også småt med store premierefilm, fordi de amerikanske blockbusters bliver holdt tilbage af distributørerne, som afventer situationen i USA.

Christopher Nolans storfilm Tenet er blevet udskudt to gange og står nu til premiere i USA den 12. august. Men da landets corona-situation er blevet mere grel den seneste tid, spekuleres der nu i, om filmen bliver rykket yderligere, fordi biografer i Californien og New York må holde lukket.

Det vil formentlig også betyde en udskydelse i resten af verden, inklusive Danmark.

64-årige Tom Hanks kan lige nu opleves på streamingtjenester i krigsdramaet Greyhound og som børneværten Fred Rogers i A Beautiful Day in the Neighborhood.

Skuespilleren rejste til Australien som led i forarbejdet til en film om Elvis Presley, som han laver med instruktøren Baz Luhrmann. Desuden skal Tom Hanks efter planen spille titelrollen i den kommende genindspilning af svenske En mand der hedder Ove fra 2015.

Video: Tom Hanks om sin corona-smitte

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko