Nyhed
15. sep. 2022 | 13:57

Udskiftning i Afdeling Q

Foto | Armands Virbulis
Sofie Torp, Ulrich Thomsen og Afshin Firouzi spiller trekløveret i Den grænseløse, hvor de tager til Bornholm for at opklare en drabelig sag.

En ny skuespiller indtager en af de centrale roller i Den grænseløse, der sætter alle sejl ind på at få den populære serie tilbage til fordums triumfer.

Af Nicki Bruun

For nylig kunne vi afsløre, at den næste film i Afdeling Q-serien får en ny instruktør bag kameraet.

Ole Christian Madsen overtager for Martin Zandvliet, der havde tøjlerne i Marco Effekten.

Også blandt skuespillerne bliver der skiftet ud i Den grænseløse, som næste film i krimi-universet hedder.

Ulrich Thomsen og Sofie Torp har fået genvalg i rollerne som Carl Mørck og Rose. Mens sidste ben i trekløveret – Assad – ikke længere spilles af Zaki Youssef, som overtog rollen fra Fares Fares i Marco Effekten.

I Den grænseløse bliver det fremadstormende Afshin Firouzi, der indtager rollen som Carl Mørcks mere lystige højre hånd.

Skuespilleren kunne senest opleves i en stor rolle som fødselslæge i Lone Scherfigs TV 2-serie Dag & nat, og nu får han sin største rolle til dato i Afdeling Q-serien.

Nordisk Film skriver i en pressemeddelelse, at udskiftningen sker, fordi Zaki Youssef ”både er blevet far for nylig og har andre planlagte projekter, som ikke kunne forenes med optagelserne, der er blevet fremrykket et halvt år”.

Torp i centrum
Det gik ikke som håbet, da Nordisk Film overtog produktionen af Afdeling Q-serien fra Zentropa.

Forfatteren af bøgerne, Jussi Adler-Olsen, fik en medskabende rolle, og i den første film, Marco Effekten, blev Nikolaj Lie Kaas erstattet med Ulrich Thomsen i hovedrollen som Carl Mørck.

Men filmen kom skidt fra start ved billetlugerne og endte med at sælge omkring 225.000 billetter i danske biografer – et drastisk fald sammenlignet med forgængernes gennemsnit på 750.000 billetter.

Den grænseløse bliver ifølge pressemeddelelsen i høj grad Sofie Torps film, fordi assistenten Rose får lov til at folde sig mere ud. Stortalentet Torp har begejstret i gennembruddet Ser du månen, Daniel og Ekko Shortlist-kortfilmen Dronning Ingrid, som hun vandt en pris for ved Ekko Shortlist Awards 2020.

Den kommende film i Afdeling Q-serien skrives af den brandvarme manuskriptforfatter Jakob Weis, der står bag Paprika Steens Den tid på året og snart er aktuel med stjernespækkede Fædre & mødre.

Man må dermed konstatere, at alle sejl bliver sat ind på at finde tilbage til fordums triumfer. Der er planlagt biografpremiere på Den grænseløse den 1. februar 2024.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko