Nyhed
03. feb. 2021 | 20:26

Ulven kommer vinder stor pris

Foto | Michella Bredahl
De unge skuespillere Flora Ofelia Hofmann Lindahl og Noah Storm Otto brillerer som et søskendepar, hvis liv bliver vendt på hovedet efter anklager om vold i familien.

Skaberen af DR-serien, Maja Jul Larsen, bliver belønnet med en pengepræmie og flotte ord af juryen på den svenske Göteborg-festival.

Af Nicki Bruun

Det seneste døgn har været særdeles godt for dansk film og tv.

Først vandt dokumentarerne Flugt og President priser på den amerikanske Sundance-festival, og så blev Druk nomineret til en Golden Globe.

Nu er DR-serien Ulven kommer blevet belønnet med en pris på den svenske Göteborg-festival. Serien om et barns voldsbeskyldninger mod sin papfar vinder Nordisk Film & TV-prisen for bedste manuskript.

Prisen og en pengepræmie på små 150.000 kroner går til serieskaber Maja Jul Larsen, der tidligere har skrevet afsnit af blandt andet Borgen og Bedrag.

”I en tid, hvor vi bliver bombarderet med indhold, har vi kigget efter den unikke historie,” lyder det fra juryen.

Den består af den israelske producer bag Homeland, Ran Tellem, festivaldirektør for den danske tv-festival THIS, Felicia Jackson, og den svenske skuespiller Evin Ahmad, der har medvirket i Netflix-serien The Rain.

”Den her serie er intelligent og har komplekse karakterer, der er normale og dysfunktionelle på samme tid,” fortsætter de tre jurymedlemmer i deres udtalelse.

Troværdig og fængslende
Ulven kommer
fik ved premieren fine anmeldelser og blev især rost for det stærke skuespil af både voksne og unge medvirkende.

Undervejs i de otte afsnit af en time hver blev serien også kritiseret for den sortsynede og knap så humoristiske fortælling.

DR-serien havde dog godt fat i seerne og tiltrak omkring én million seere i gennemsnit.

At Ulven kommer også har begejstret publikum i vores nordiske nabolande, kan man se i kommentarsporet på Ekkos slutanmeldelse.

Her måtte serien nøjes med tre stjerner, og det har vakt kritiske kommentarer fra norske læsere, som kalder Ulven kommer troværdig og fængslende.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko