cinemateket
23. feb. 2017 | 10:52

Film & foredrag: Vejen til La La Land

Foto | Damien Chazelle
Jason Palmer spiller hovedrollen som jazztrompetist i Damien Chazelles debut Guy and Madeline on a Park Bench. Han er musiker i virkeligheden og brillerer i filmens mange musikscener.

Se Damien Chazelles sort-hvide forløber for Oscar-favoritten La La Land og hør et Ekko-foredrag om musicalgenrens farverige historie.

Af Nicki Bruun

Før La La Land blev den største Oscar-favorit i mange år, lavede instruktør Damien Chazelle det kritikerroste tromme-hit Whiplash.

Filmen kom som et lyn fra en klar himmel og blev derfor af mange set som Chazelles debut. Men faktisk lavede den musikalske instruktør inden da en sort-hvid musical-perle, der er en direkte forløber for La La Land.

Guy and Madeline on a Park Bench (2009) handler ligesom Damien Chazelles andre film om en jazzmusiker.

Trompetisten Guy møder den generte Madeline, og sød musik opstår, men han vælger at fortsætte jagten på den livsomvæltende kærlighed. Først da hun får en ny kæreste, indser han sin fejl og prøver at vinde Madeline tilbage i et univers, der er lige dele Jacques Demys Pigen med paraplyerne og hård realisme a la John Cassavetes.

Filmmagasinet Ekko og Cinemateket viser Guy and Madeline on a Park Bench den 4. marts. Køb billet her.

Inden visningen af filmen, der indledte Damien Chazelles karriere som en af tidens mest interessante instruktør, kan du dykke ned i den musical-tradition, som har formet ham.

Ekkos faste skribent Bo Tao Michaëlis laver et vidende og underholdende foredrag om musicalgenrens farverige historie.

Her vil han med nedslag i klassikere og personlige favoritter som Singin’ in the Rain og West Side Story levere en dramatisk fortælling om musicalens fødsel, storhed, død og fortsatte kunstneriske relevans med La La Land i front.

Billet til foredraget kan købes her.

”Jazz er den brutale virkelighed, mens musical er den optimistiske eskapisme,” skriver Bo Tao Michaëlis i det nyeste nummer af Ekko, hvor han dykker ned i musikken i Damien Chazelles foreløbigt tre film.

La La Land har biografpremiere i dag og er en god anledning til at tage et dybere dyk ned i en de instruktører, der uden tvivl vil tegne fremtidens film.

Trailer: Guy and Madeline on a Park Bench

Kommentarer

Musical-lørdag

Den 4. marts byder Cinemateket og Ekko på en rejse gennem musicalens historie.

Kl. 15 holder Bo Tao Michaëlis et foredrag om genren og viser klip fra nogle af sine yndlingsmusicals.

Kl. 16.30 vises Guy and Madeline on a Park Bench, som er Oscar-favoritten Damien Chazelles debutfilm.

Billet til det ene eller begge arrangementer kan købes her. Ekko-abonnenter tilbydes filmen til medlemspris.

© Filmmagasinet Ekko