Nyhed
19. apr. 2021 | 14:13

Vild åbningsfilm på Cannes-festivalen

Foto | CG Cinéma International
Komikeren Henry (Adam Driver) og sangeren Ann (Marion Cotillard) ligner det perfekte par, men da deres datter kommer til verden, ændrer det deres liv drastisk.

Den franske instruktør Leos Carax åbner verdens førende filmfestival med et musikalsk drama, der har stjernerne Adam Driver og Marion Cotillard i hovedrollerne.

Af Nicki Bruun

Leos Carax beviste med sin seneste film, Holy Motors fra 2012, at han er en af nutidens mest originale instruktører.

Nu er den franske filmskaber endelig klar med den næste film, der ikke bare er blevet udtaget til årets Cannes-festival, men også får lov til at åbne festivalen.

Og Annette er ikke nogen hvilken som helst film.

Først og fremmest har den verdensstjernerne Adam Driver og Marion Cotillard i hovedrollerne som henholdsvis komiker og berømt sanger.

De lever et på overfladen perfekt liv i Los Angeles. Men da deres datter Annette kommer til verden, ændrer den mystiske pige deres liv. Filmen er tidligere blevet beskrevet som en musical med musik af den amerikanske kultduo Sparks.

Leos Carax skabte sig et navn med kritikerroste film som Boy Meets Girl (1984), Natten er ung (1986) og De elskende fra Pont-Neuf (1991). Instruktøren er kendt for en eksperimenterende stil fuld af vildskab, og han lader til at fortsætte i samme spor.

Der er i forbindelse med nyheden også blevet frigivet en trailer til filmen. Se den nederst i artiklen!

Gave til fans
Cannes-festivalen blev sidste år aflyst på grund af coronakrisen. Der har igen i år været tvivl om, hvorvidt verdens førende festival ville kunne afholdes.

Datoen er allerede blevet rykket fra den normale i maj til højsommeren i juli, hvor den franske sydkyst normalt bugner af turister med mere interesse for sol og strand end film.

Med udtagelsen af Annette som åbningsfilm cementerer Cannes-ledelsen dog planerne om at afholde festivalen til sommer. Der har ellers også været snak om en plan b, hvor den bliver udskudt til efteråret.

Men ifølge pressemeddelelsen fra Cannes-festivalen skal Annette ikke bare åbne løjerne og deltage i hovedkonkurrencen. Filmen får simultant den 6. juli også almindelig premiere i franske biografer, som dermed satser på at trække folk fra sommervarmen og ind i biografmørket.

”En ny film af Leos Carax er altid en begivenhed. Og den her lever virkelig op til forhåbningerne! Annette er den gave, som fans af film, musik og kultur har håbet på, og som vi har haft brug for det seneste år,” udtaler festivalens præsident Pierre Lescure og bakkes op af den kunstneriske leder Thierry Frémaux:

”Vi kunne ikke have drømt om en smukkere genforening med filmens verden og det store lærred.”

Trailer: Annette

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko