Nyhed
04. mar. 2018 | 09:25

Weinsteins selskab undgår konkurs

Foto | The Weinstein Company
Siden sidste års afsløringer af Harvey Weinsteins overgreb er der blevet arbejdet på at sælge hans filmselskab. Nu er salget blevet en realitet.

Med et salg på tre milliarder kroner slipper The Weinstein Company for bankerot, men filmskabet skal have et nyt navn.

Af Nicki Bruun

For bare en uges tid siden mislykkedes salget af det tidligere toneangivende og nu forkætrede filmselskab, The Weinstein Company, og en konkurs anedes i horisonten. 

Siden afsløringerne af medstifter Harvey Weinsteins overgreb har ejerne af selskabet, der tæller broren Bob Weinstein, forsøgt at sælge til investorer med interesse i de mange film, som selskabet har rettighederne til. 

Nu er det lykkes. 

For tre milliarder kroner har en gruppe bestående af blandt andre milliardæren Ron Burkle og den temmelig ukendte bankkvinde Maria Contreras-Sweet købt The Weinstein Compagny. 

Contreras-Sweet har siden Harvey Weinsteins fald fra toppen advokeret for, at hans filmselskab bør revitaliseres med et flertal af kvinder i bestyrelsen. 

”Vi vil starte et nyt selskab med en ny bestyrelse og vision, der indeholder de principper, vi har stået for, siden vi begyndte processen i efteråret,” udtaler hun ifølge branchemediet Variety. 

Millioner til ofre
De mange forskellige nyheder om salg og konkurs synes at have været udtryk for, at de forskellige parter har forhandlet om at opnå den bedst mulige aftale. 

Salgsprisen på tre milliarder kroner har nemlig cirkuleret længe, men ifølge Variety har der været mange økonomiske forhold, som har krævet forhandling. Et af dem er, hvor mange penge, der skal være i den fond, som bliver oprettet til ofrene for Harvey Weinsteins overgreb. 

Tidligere har et beløb på omkring 250 millioner kroner været på bordet, men ved salget er parterne nu blevet enige om et beløb på 550 millioner kroner, skriver Variety. 

De penge er del af salgsprisen på tre milliarder kroner. Knap halvdelen af dem skal gå til at afbetale gæld og gamle regninger, mens den anden halvdel sikrer, at selskabet har penge til at fortsætte forretningen. 

Et af de næste skridt for investorgruppen bliver at fjerne det ildesete Weinstein fra selskabets navn. Et nyt er endnu ikke blevet valgt, men navnet ”Wonder Hill” har været bragt på bane.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko