Serieanmeldelse
29. maj 2024 | 12:36

Bridgerton – sæson 3, del 1

Foto | Shondaland

Irske Nicola Coughlan spiller overdrevet og umiddelbart som kiksede Penelope Featherington, der i tre sæsoner har været forelsket i Colin Bridgerton. 

Første halvdel af tredje ombæring af den populære serie har ikke meget nyt at byde på, men vi kan se frem til et hævnmotiveret afsløringskaos.

Af Karoline Balstrøm

Den ekstremt populære serie Bridgerton er tilbage på Netflix, og i første del af tredje sæson truer hemmeligheder personer med at blive afsløret, mens kærligheden forbliver kompliceret.

Som traditionen og de to foregående sæsoner foreskriver, vender Londons fornemme familier årligt tilbage til hovedstaden for at tage del i selskabelige højdepunkter.

I en trofast kopi af de forrige sæsonener stimler smukke, kvindelige nybegyndere sammen i sommervarmen og misser bag blondevifter og lyserøde parasoller efter potentielle bejlere.

Ensemble-serien har siden slutningen af første sæson støt forbrudt sig mod sit navn, da vi i stadig mindre grad følger den vellidte og velhavende familien Bridgerton. I stedet spejdes der tværs over gaden, hvor den kiksede og konstant pressede Featherington-husholdning tappert opretholder en facade, som viser en socialt acceptabel ekstravagant livsstil.

For første gang følger vi nu også hverdagen hos tidligere fjender såsom den modbydelige Cressida Cowper (Jessica Madsen).

Den snu unge kvinde er moderigtigt nåletynd, blond og velhavende. Men som serieskaber Chris Van Dusen (Greys hvide verden) ihærdigt prøver at bilde os ind, gemmer der sig mere bag det flotte ydre.

Efter at have gjort livet surt for alle, vi holder af og næsten forpurret Daphne Bridgertons (Phoebe Dynevor) forlovelse, skal der dog mere end et par følsomme afsnit til, før vi begraver stridsøksen.

Det er dog et veltrængt chok sådan at skulle have medlidenhed med Satan selv, for tredje ombæring har ekstremt lidt nyt at byde på.

Kostumerne er som altid overdådige. En legetøjskarrusel i en 1,5 meter høj, krøllet lilla paryk tager prisen for bedste udklædning. Men det begynder så småt at være pinligt forudsigeligt slavisk at vende tilbage til epicenteret for pragtfulde baller og elegante teselskaber.

Det er dog et nødvendigt onde. Bridgerton er centreret om en enkelt ting, nemlig ægteskab.

Og soirée’erne er en oplagt mulighed for de gifteklar damer til at gøre kur til byens eftertragtede ungkarle. Herrerne deltager dog kun af nød i arrangementerne takket være deres strenge mødre, som hungrer efter børnebørn.

I Bridgerton er kvinderne de handlekraftige, mens mændene er dovne lurendrejere, der bruger familiens formue og fine titler på hovedløse hasardspil og fornemme bordeller.

Serien er baseret på et forlag af Julia Quinns otte letfordøjelige, erotiske romaner, som er skrevet fra 2000 til 2006. Det er den slags, man i desperation smider ned i sin kabinekuffert, lige inden ti-timers-flyet til Los Angeles boarder.

Hver bog følger et af de i alt otte Bridgerton-børn, som i begyndelsen af 1800-tallet er på udkig efter kærlighed. I tredje sæson er turen kommet til Colin. Han er tredjeældst og derfor uden egentlige forpligtigelser, når det kommer til at videreføre slægten.

Derfor har han brugt de første to sæsoner på at dase rundt i forskellige afkroge af verden, hvor han indsamler mere eller mindre opdigtede eventyr til en rejsejournal, han ikke tør udgive.

Luke Newtons Colin er en vag, leverpostej-farvet størrelse, som figurerer i baggrunden med barnlige, forglemmelige påfund, mens hans søstre Daphne og Eloise leverer seriens intriger.

I slutningen af anden sæson kommer Colin dog dramatisk på banen. Her jorder han sin ældste, mest trofaste ven, Penelope Featherington (Nicola Coughlan), foran en flok ondskabsfulde mænd.

Irske Coughlan er kendt for karikerede roller i Barbie og komedieserien Derry Girls. Hun er overdrevet og umiddelbar, og det er pinefuldt at opleve, hvor forelsket hendes kiksede karakter har været i Colin i tre sæsoner.

Nicola Coughlan formår med sit bagland at levere et hav af fejlfri accenter. Penelope fører nemlig et dobbeltliv. Og i modsætning til Colin har Penelope i hemmelighed stået bag Londons mest populære pamflet, som hun har skrevet under pseudonymet Lady Whistledown.

Tænk Gossip Girl, bare mere skandaløst og forfattet med fjerpen.

Ved at ydmyge Penelope kommer Colin på seernes liste over de mest hadede karakterer, hvor Cressida Cowper naturligvis også er på. Der lægges i kakkelovnen til et hævnmotiveret afsløringskaos, som vi dog må vente på at se udfoldet til anden del af sæsonen.

Trailer: Bridgerton – sæson 3

Kommentarer

Titel:
Bridgerton

Sæson:
3, del 1

Land:
USA

År:
2024

Instruktør:
Tom Verica, Tricia Brock, Andrew Ahn

Manuskript:
Chris Van Dusen, Jess Brownell, Geetika Lizardi, Daniel Robinson, Sarah L. Thompson, Lauren Gamble, Azia Squire, Eli Wilson Pelton

Medvirkende:
Nicola Coughlan, Claudia Jessie, Luke Newton, Julie Andrews, Jessica Madsen, Phoebe Dynevor

Spilletid:
Fire afsnit af cirka 55 minutter

Anmeldelse:
Fire afsnit

Premiere:
16. maj på Netflix

© Filmmagasinet Ekko