Serieanmeldelse
08. maj 2019 | 17:00

Fleabag – sæson 2

Foto | Luke Varley
Fleabag (Phoebe Waller-Bridge) henvender sig direkte til kameraet og kommenterer sit liv – som når hun begynder at date en præst, der anes i baggrunden.

Sorthumoristisk serie fortsætter i anden sæson det høje niveau og leger finurligt med hovedpersonens kringlede familieforhold.

Af Frida Marquard

Fleabag er ikke en historie om gode mennesker med gode intentioner og god opførsel. 

Den britiske series hovedperson – spillet med vid og bid af Phoebe Waller-Bridge – er en kynisk, hyklerisk, egoistisk og på alle måder øretæveindbydende kvinde. Hun bruger sex til at stikke af fra sine problemer, stjæler fra sin stedfar, lyver, skaber scener og opfører sig i det hele taget hensynsløst over for sine omgivelser. 

Man burde hade Fleabag, men det gør man ikke. 

Bag det kyniske ydre gemmer der sig en intelligent og følsom kvinde. Hun er ikke ondskabsfuld, hun er personificeringen af den lille stemme, der hvisker i baghovedet. Den er sur, gemen og holder ikke igen på sine følelser. 

Det er hende, vi gemmer væk i det pæne selskab, men som siger alle de ting, vi ville ønske at kunne få sagt. 

For Fleabag er dybest set god nok. Hun er bekymret for sin søster og kæmper med tabet af sin bedste veninde Boo (Jenny Rainsford). 

Der er selvfølgelig heller ikke styr på kærligheden, og serien følger hende fra forhold til forhold. Hun er på jagten på én, som hun tør at lukke ind og finde sig til rette med. 

Fleabag kan sammenlignes med en britisk version af Girls eller Sex and the City med den forskel, at den nye serie ikke gør anstrengte forsøg på at fremstille hovedpersonen som en rollemodel. 

Men Fleabag er sympatisk, fordi hendes reaktioner er så naturlige. Hertil kommer hendes sarkastiske kommentarer til kameraet. Som når hun taler til os om et samleje, mens akten er i gang. 

Anden sæson starter, hvor første sæson slap. 

Fleabags søster Claire (Sian Clifford) forsøger at blive gravid, faren planlægger bryllup med hendes forhadte svigermor, og så er hun – til alles og ikke mindst hendes egen overraskelse – begyndt at date en præst! 

De to første afsnit af anden sæson holder første sæsons høje niveau og giver os en spontan abort og en blodnæse sammen med førnævnte præst. 

Afsnittet er fantastisk, fordi det viser udviklingen i forholdet mellem Fleabag og Claire. De er søstre på godt og ondt, og selv om de kan hade hinanden, er der intet, som Fleabag ikke vil gøre for sin søster. 

Det er i samspillet mellem personerne i den dysfunktionelle familie, at serien har sin styrke. Samtidig giver Fleabags præste-flirt gode udviklingsmuligheder for hovedpersonen. Præsten er tilsyneladende en sjældent stabil tilføjelse til den flyvske kvindes liv, og måske kan han kan give hende en tiltrængt ro. 

Phoebe Waller-Bridge er imponerende nok både hovedrolleindehaver, instruktør og ophavsmand på serien. Idéen til karakteren Fleabag fik hun under en sketch, som hun optrådte med på kunst- og kulturfestivalen Edinburgh Festival Fringe i 2013. 

Serien viser, hvor langt man kan komme med et simpelt, men interessant koncept.

Trailer: Fleabag – sæson 2

Kommentarer

Titel:
Fleabag

Sæson:
2

Land:
England

År:
2019

Serieskaber:
Phoebe Waller-Bridge

Medvirkende:
Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Bill Paterson, Brett Gelman

Spilletid:
Seks afsnit af 30 minutter

Anmeldelse:
To afsnit

Premiere:
17. maj på Amazon Prime Video

© Filmmagasinet Ekko