Biografanmeldelse
21. okt. 2019 | 15:05

Hustlers

Foto | Barbara Nitke
En gruppe kvinder anført af selvsikre Ramona (Jennifer Lopez, nummer to fra venstre) charmerer og bestjæler med højt humør og tætsiddende tøj en række mænd.

Befriende drama om kvindelige strippere, der snyder Wall Street-eliten, fascinerer med et glamourøst miljø og et sejt persongalleri.

Af Patricia Smollerup

Hele landet er som en stripklub. Der er folk, som smider med penge, og andre, som er klar til at danse for dem.

Men så tager en gruppe kvindelige strippere sagen i egne hænder og igangsætter en række svindelnumre mod den pengegriske Wall Street-elite.

Lorene Scafarias drama Hustlers er baseret på den sande historie, som gik viralt efter en artikel i New York Magazine om en gruppe strippere, der narrede samfundets top.

Den unge Destiny (Constance Wu) har haft megen modgang og prøver at tjene penge til at forsørge sin familie. Hun er en ny pige i stripklubben, men støder hurtigt ind i den cool og selvsikre Ramona (Jennifer Lopez), som tager hende under sin pelsjakke, oplærer hende og introducerer hende for resten af slænget.

De bliver som familie og lever et stripperliv i sus og dus med glamour, glitter, kontanter flyvende fra himlen og proppet ned i de lange støvler. Men da finanskrisen rammer, er klubben og Wall Street-kunderne pludselig ikke længere, hvad de har været.

Det får Ramona til at gennemtænke en plan.

Wall Street-mændene med dollartegn i øjnene har stjålet fra hele landet og fortjener at få tilbage med samme mønt. Ramona, Destiny og deres gruppe beslutter derfor at bedøve deres mandlige kunder og rippe deres kontanter og konti.

For hvem skulle tage en politianmeldelse alvorligt, som går på, at man har brugt for mange penge på en stripklub?

En underholdende og flabet idé, og man får ikke den mindste sympati med de hvide, pengegriske mænd i dyre jakkesæt, som ikke aner, hvad der har ramt dem.

I begyndelsen er kvinderne fuldstændigt i kontrol. De har ikke brug for mænd til at styre deres liv. Det er de materielle værdier, som kvinderne ellers aldrig før har haft, der er i fokus.

Alt i Destiny og Ramonas liv er så glamourøst og overdrevet, at man ikke kan lade være med at blive suget ind i deres verden.

Stramme glitterdragter, gigantiske stiletter, luksuriøse tasker. Gucci og Louis Vuitton. Designersolbriller. Falske øjenvipper og negle. Gigantiske guldsmykker. Det er så pompøst, at man nærmest bliver blæst bagover.

Og skuespillerne, som skal fylde Louboutin-skoene og chinchilla-pelsjakkerne ud, kunne ikke være mere perfekt valgt.

Jennifer Lopez er i rollen som Ramona indbegrebet af en badass. Hun er magtfuld, elegant og overlegen, når hun bevæger sig rundt, som gik hun ned ad en catwalk.

Constance Wu kendes nok bedst for sin rolle i den romantiske komedie Crazy Rich Asians, og i rollen som Destiny spilles der netop på hendes uskyldige sødme, som man dog ikke skal lade sig narre af.

Filmen har flere morsomme øjeblikke. Ramona og Destiny eksperimenterer for at finde den rette blanding af stoffer. De står i køkkenet med forklæder på som husmødre og blander piller for derefter at bage dem i ovnen.

På lydsiden brager store klubhits, som fuldender miljøet. Og R&B-sangeren Usher slår i en morsom gæsteoptræden et smut forbi stripklubben. Som konge af klubben indtræder han selvironisk til sin egen musik, penge flyver i slowmotion, kvinderne går amok og vil danse for ham. Da Jennifer Lopez spørger til hans navn, får han lov til at sige sin berømte linje: ”It’s Usher, baby.”

Det kniber dog indimellem med fremdriften. Filmen tramper for længe rundt i det samme. Kvinderne stripper og svindler, de køber tøj og nyder livet – og så svindler de. Man kunne snildt have forkortet filmen med tyve minutter, uden at det havde gjort den store forskel.

Men det ser man gerne gennem fingre med. For i en tid fyldt med remakes, hvor kvinder blot erstatter mænd i hovedrollen i kendte succeser – som Ocean’s 8, The Hustle og Ghostbusters – er Hustlers et befriende bud på en film instrueret og skrevet af en kvinde og med kvindelige karakterer, der tager kontrollen over deres eget liv.

Trailer: Hustlers

Kommentarer

Titel:
Hustlers

Land:
USA

År:
2019

Instruktør:
Lorene Scafaria

Manuskript:
Lorene Scafaria

Medvirkende:
Jennifer Lopez, Constance Wu, Keke Palmer, Lili Reinhart, Julia Stiles, Usher

Spilletid:
110 minutter

Aldersgrænse:
Tilladt for børn over 11 år

Premiere:
24. oktober

© Filmmagasinet Ekko