Biografanmeldelse
01. juli 2015 | 13:54

Magic Mike XXL

Foto | Claudette Barius
Der er både strip, sixpacks, venskaber og kvindehvin i Magic Mike XXL. Desværre er der bare ikke en egentlig historie.

Det mandlige stripperensemble er tilbage med mere dans, men mindre drama. McConaughey er skredet – og har taget plottet med.

Af Anne Hjelm Sørensen

"Jeg har en lille godte til jer alle sammen hertil aften. Vi skal se om der stadig er noget magi i Mike."

Salen fyldes af begejstrede hvin, da den kvindelige konferencier (Jada Pinkett Smith) præsenterer strippershowets næste stjerne, der har været ude af rampelyset i tre år: Magic Mike.

Og har han mon så stadig noget magi tilbage? Det synes tilskuerne i filmen faktisk, at han har!

Fuldstændigt ligesom kvinderne i den fyldte sal har også virkelighedens biografpublikum ventet tre år på den veltrimmede strippers næste optræden. Og der er intet nyt under projektørlyset: Magiske Mike og vennerne slipper nøgengækken løs i lange, overdådige, samlejesimulerende showscener.

Allerede ganske kort tid efter premieren på Steven Soderberghs Magic Mike i 2012 annonceredes fortsættelsen, der nu – i en XXL-udgave – er klar til at dupere sit publikum med et overflødighedshorn af halvnøgne karle i komplicerede dansenumre.

Soderbergh har i denne omgang overladt instruktørstolen til Gregory Jacobs og fungerer i stedet selv som cheffotograf og klipper.

Da vi møder Mike (Channing Tatum) er drømmen om det snedkerfirma, han sparede op til som stripper i 1’eren, blevet til virkelighed. Magic Mike er til at starte med fortid, og i stedet lever Mike nu et fredeligt liv, mens hans lille firma vinder fodfæste med en enkelt ansat og egen lastbil med logo.

Men selvom Mike har lagt strippertilværelsen bag sig, skal vi naturligvis ikke snydes for hans muskuløse, svedglinsende overarme, som stikker ud af tyndslidte tanktops med dybe udskæringer. En lille forsmag på, hvad der er i vente.

For en dag rejser den gamle strippergruppe Kings of Tampa gennem byen, og genforeningen med de gamle drenge bringer minderne frem hos Mike.

Gruppens konferencier Dallas (Matthew McConaughey) har forladt ensemblet til fordel for en karriere i Kina, og de fem mænd vil nu give stripteasen et værdigt farvel med et sidste show i Myrtle Beach.

De misunder alle Mikes trygge tilværelse, mens Mike selv fortrænger en snigende lyst til at genoptage sit tidligere hverv. Samme aften i det tomme værksted opildner radioens r’n’b-toner en voldsom danselyst i Mike, og han giver et sensuelt solonummer med både boremaskine og jernstænger. Endnu en forsmag på, hvad der er i vente.

Mere skal der nemlig ikke til. Mike lystrer kaldet og tager på tur med drengene! Og her begynder den testosteronfyldte, venskabsromantiske road trip-historie, der er filmens ugidelige forsøg på et plot, så endelig.

De dramatiske konflikter er tilsidesat til fordel for historien om maskulint venskab, og den lille lastbil proppes med samtaler om mændenes store kærlighed til hinanden (”I love you so much, man!”), kun afbrudt af alvorlige fremtidsspekulationer om livet som pensioneret stripper.

Der kommer en smule mere kød på, da Mike foreslår at skrotte de gamle danserutiner og i stedet lave nye numre, som repræsenterer den enkelte strippers personlighed. Dog er Magic Mike XXL bedst, når den ikke forsøger at retfærdiggøre sig selv og i stedet bare giver los i en mere letbenet retning.

Eksempelvis opstår en ret underholdende scene, da en af stripperne får til opgave at fremtrylle et smil hos en mavesur butiksassistent og leverer et dansenummer ved brug af en flaske vand og en pose chips.

På turen til Myrtle Beach møder Mike og gruppen selvfølgelig også smukke kvinder – heriblandt en meget lækker Amber Heard og Andie MacDowell, der har tillagt sig en ufatteligt skabet sydstatsaccent. Desværre bidrager kvinderne ikke med andet end at sætte det solariebrune mandekød i scene.

For Magic Mike XXL er ikke nogen dyb film, og det hjælper ikke, at både Matthew McConaughey og plot er forsvundet som dug fra stripperstangen. De mange dansenumre er både imponerende og underholdende, men filmen skuffer, hvis man havde håbet på mere end glinsende sixpacks i bevægelse. Så meget magi er der desværre ikke tilbage i ham Mike.

Trailer: Magic Mike XXL

Kommentarer

Titel:
Magic Mike XXL

Land:
USA

År:
2015

Instruktør:
Gregory Jacobs

Manuskript:
Reid Carolin

Medvirkende:
Channing Tatum, Jada Pinkett Smith, Kevin Nash, Joe Manganiello, Gabriel Iglesias, Matt Bomer, Adam Rodriguez, Amber Heard

Spilletid:
115 min.

Aldersgrænse:
Tilladt for børn over 11 år

Premiere:
2. juli 2015

© Filmmagasinet Ekko