Serieanmeldelse
18. juni 2018 | 17:31

Sweetbitter

Foto | Macall Polay
Ella Purnell er drøncharmerende i rollen som den unge Tess, der kommer ind i den kaotiske restaurationsbranche og New Yorks fancy festliv.

Dramaserie om New Yorks fancy restaurationsbranche byder på dragende personer og et fascinerende miljø, men serien slutter, før vi når hovedretten.

Af Patricia Smollerup

En ung, smuk kvinde fra en lille flække flytter til New York for at prøve lykken i den overdådige storby. 

Det er en historie, vi nok alle har hørt før, men selv om dramaserien Sweetbitter ikke bringer meget nyt til bordet, er den et særdeles charmerende bekendtskab. 

Brad Pitts produktionsselskab Plan B står bag produktionen af coming-of-age-serien, der er skabt af Stephanie Danler og baseret på hendes bestsellerroman af samme navn. 

I en let og vittig tone følger vi den 22-årige Tess (Ella Purnell), der i 2006 ankommer til New York. Hun har ingen brugbar erhvervserfaring og ingen idé om, hvad hun vil med sit liv. Men med sin direkte attitude får hun alligevel charmeret sig til en prøveperiode på et job hos en af New Yorks fineste restauranter. 

Før hun ved af det, er hun blevet en del af et ekstravagant, men også hårdt og overfladisk miljø. 

Ella Purnell er karismatisk og dragende i rollen som den unge Tess, der med store, runde øjne suger den nye verden til sig. Ligesom chefen Howard bliver vi som publikum fascineret af Tess’ umiddelbare væsen. Som da hun til jobsamtalen kommenterer på hans pæne negle og ikke virker til at ane, hvor stort et job, hun er ved at score sig. 

Hun udstråler også en varme, og i den ellers hurtige og overfladiske branche lægger Tess mærke til, hvordan personalemedarbejderne har det og giver sig tid til at sætte sig hos en ensom gæst. 

Både publikum og Tess tryllebindes af den stressende og præstationsprægede, men samtidig spændende restaurantverden, og det hektiske liv understreges af dynamisk klipning og kameraføring, mens medarbejdere smider ordrer i hovedet på vores hovedpersoner. 

Der leves på rusen, og Tess introduceres til New Yorks fancy festliv, hvor det flyder med alkohol og stoffer. Desværre bliver det nærmest for hektisk, og man kan til tider godt blive en smule stresset som seer, når man får kastet så mange indtryk i hovedet på en gang. 

Det får serien til at virke rodet. 

Heldigvis har restaurantens farverige persongalleri en del at byde på. For under den polerede overflade lurer hemmeligheder og intriger. 

Den mystiske medarbejder Jake (Tom Sturridge), som Tess straks bliver dybt betaget af, er præget af en barsk fortid. Og man tvivler på, om den dygtige Simone (Caitlin Fitzgerald), der har udstråling som en isdronning, nu også har lige så gode intentioner med Tess, som hun umiddelbart giver udtryk for. 

Første sæson af Sweetbitter er på sølle seks afsnit af cirka 24 minutters varighed, og man kan ikke undgå at sidde tilbage med følelsen af, at den første sæson kun fungerer som en introduktion. 

En skitse, som skal vise, hvor meget potentiale den har, hvis den får lov at få en sæson mere. 

Det er ærgerligt, for da serien er så kort, kommer den aldrig rigtigt i gang, og vi når ikke til for alvor at forstå personerne. Der er masser af stof, og vi får i løbet af de første seks afsnit hentydninger til flere plots og interessante karaktertræk, der ligger gemt hos særligt bipersonerne, som man ønsker udfoldet. 

Seriens første sæson, der følger det tumultariske liv i restaurationsbranchen, føles derfor kun som en smagsprøve. Som seer slubrer du de seks afsnit i dig, og man kan derfor kun håbe, at serien får lov at leve en sæson mere, da det stadig føles, som om vi venter på hovedretten.

Trailer: Sweetbitter

Kommentarer

Titel:
Sweetbitter

Land:
USA

År:
2018

Serieskaber:
Stephanie Danler

Medvirkende:
Ella Purnell, Tom Sturridge, Caitlin FitzGerald, Paul Sparks

Spilletid:
Seks afsnit af cirka 30 minutter

Anmeldelse:
Seks afsnit

Premiere:
16. juni på C More

© Filmmagasinet Ekko