Nyhed
27. dec. 2010 | 16:52

Afgangsfilm med franske stjerner

Instruktørelev har sensationelt engageret Emmanuelle Béart og Denis Lavant til sin afgangsfilm på Den Danske Filmskole.
Af Andreas Straarup

Instruktør Samanou Acheche Sahlstrøm sprænger rammerne for, hvad der traditionelt har været muligt, når der skal laves afgangsfilm på Den Danske Filmskole.

Sammen med resten af sit hold – en producer, fotograf, klipper og tonemester – har han netop været i Paris og færdiggjort optagelserne til Les Amours Perdues.

Filmen fortæller en kærlighedshistorie om en kvinde, som involver sig i en fremmed mands liv efter at have overværet hans selvmordsforsøg.

På rollelisten finder man ingen ringere end Emmanuelle Béart og Denis Lavant. To af fransk films store stjerner, der får det til at lyde troværdigt, når Samanou Sahlstrøm siger:

”Vi har satset højt fra starten.”

Rå fyr og skøn strigle
Billedskønne Emmanuelle Béart er i Danmark nok mest kendt for sin titelrolle i Manon og kilden, men hun har også spillet sammen med Daniel Auteuil i Et hjerte af sten og ageret nøgenmodel i Jacques Rivettes Den skønne strigle fra 1991.

Denis Lavants noget mere hærgede look har man kunnet opleve i Leos Carax’ filmtrilogi Boy Meets Girl, Natten er ung og De elskende fra Pont Neuf – i de to sidstnævnte sammen med Juliette Binoche.

”Jeg så nogle af Leos Carax’ film med Denis Lavant og blev forelsket i ham,” forklarer Sahlstrøm om baggrunden for, at han forsøgte at få skuespilleren med i sin film.

”Emmanuelle Béart fik jeg øjnene op for, da jeg så Et hjerte af sten. Her spiller hun over for sin daværende mand Daniel Auteuil, og der er et fantastisk øjeblik, hvor hun siger til en mand i en bil, at hun har lyst til ham.”

Penge ikke afgørende
Samanou Sahlstrøm, som selv er franskmand (efternavnet har han fra sin danske hustru), sendte sit manuskript til de to skuespilleres agenter, og med lige dele held og forstand lykkedes det ham at få dem til at medvirke.

Den Danske Filmskole støtter hver afgangsfilm med et grundbeløb på 250.000 kroner. Les Amours Perdues har et budget på blot en halv million kroner.

Men pengene var ikke altafgørende for de to franske stjerner.

”Vi har betalt meget lidt i forhold, hvad deres appearance rent faktisk er værd,” fastslår producer Senia Dremstrup.

Et heldigt sammentræf
Kort før Béart og Lavant modtog manuskriptet, havde de siddet sammen i en jury ved en filmfestival. Denne tilfældighed kom det danske filmhold til gode.

”De syntes, det kunne være sjovt at arbejde sammen og var begge meget begejstrede for manuskriptet,” siger Samanou Sahlstrøm.

Som konsulent på filmen er instruktør Christoffer Boe tilknyttet, og i den tidlige fase af forløbet har Lars von Trier også kommet med råd.

Les Amours Perdues får premiere sammen med de fem andre afgangsfilm fra Filmskolen den 11. juni 2011. (Ovenstående foto af Emmanuelle Béart og Denis Lavante er taget af Emmanuel Trousse).

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko