Nyhed
01. mar. 2011 | 12:13

Alt om Oscar i Ekko

Tillykke til Susanne Bier og dansk film! Læs alt om Oscar-showets historie i 30 siders stort tema i det aktuelle Ekko-nummer.

Af Claus Christensen

”This is a real Oscar … mor og far … what an honour …”

Søndag nat blev en skælvende Susanne Bier hyldet i Kodak Theatre i Los Angeles, hvor Hævnen fik en Oscar for Bedste udenlandske film.

Forsiden af det aktuelle Ekko, der prydes af en Oscar-statuette, blev dermed nærmest profetisk, og vi ønsker Susanne Bier og dansk film et stort tillykke!

Læs alt om Oscar-showet i Ekko. Læs om de bedste Oscar-vindere gennem tiderne. Læs om de mange, der burde have fået en Oscar, men skammeligt blev forbigået. Læs også opskriften på, hvordan du vinder en Oscar!

Oscar-ekspert Søren Høy skriver om showets største skandaler, og instruktøren Anders Østergaard – sidste år nomineret med Burma VJ – tager os med bag kulisserne og fortæller om at gnubbe skuldre med Morgan Freeman.

Og Paprika Steen, som i år blev kørt i stilling til en nominering, fortæller om sit møde med Oscar-akademiets medlemmer, der tæller ikke så få forliste skæbner fra Hollywoods skraldespand. 

De fleste eksperter havde på forhånd peget på Kongens store tale som vinder. Ekko har talt med en af de største Oscar-eksperter, der giver svaret på, hvordan man på forhånd kan regne sig frem til, hvem der løber med priserne.
 
Ekko #52 kan bestilles på telefon 88389292 eller elektronisk her. Abonnement kan bestilles her. Nummeret forhandles også i kiosker og biografer over hele landet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko