Nyhed
10. juni 2021 | 12:50

Anne Frank-film og Gaspar Noé til Cannes

Foto | Cinemascope
I animationsfilmen Where Is Anne Frank? undersøger den israelske instruktør Ari Folman, hvordan den jødiske kvinde med dagbogen passer ind i nutiden.

Den franske festival har tilføjet film af manden bag animationsmesterværket Waltz with Bashir og Gaspar Noés nyeste, der har gysermesteren Dario Argento på rollelisten.

Af Nicki Bruun

Sidste uge afslørede folkene bag Cannes-festivalen årets program efter en aflysning sidste år på grund af coronakrisen.

Det bød på mange spændende film af tidligere Guldpalme-vindere, men traditionen tro er der efterfølgende kommet endnu flere film med på den franske festival.

Og det er bestemt interessante titler.

Provokatøren og Cannes-darlingen Gaspar Noé er tilbage med en film, der hedder Vortex. Hvad den handler om, melder pressemeddelelsen fra Cannes ikke noget om, men den italienske gysermester Dario Argento (Suspiria) er på rollelisten.

Filmen bliver vist i det nye sideprogram Cannes Premiére. Noé er kendt for grænsesøgende film som Irreversible, Enter the Void og Love, så en ny film fra franskmandens hånd er altid noget at se frem til.

Holocaust og flygtningekrise
Der er ikke blevet tilføjet film i hovedkonkurrencen, der med 24 titler allerede er godt fyldt op.

Men uden for konkurrence har den israelske instruktør bag animationsmesterværket Waltz with Bashir, Ari Folman, langt om længe en ny animationsfilm klar. Den hedder Where Is Anne Frank? og handler om Kitty, Anne Franks fantasiven fra hendes dagbøger.

Kitty vågner i Anne Franks hus i Amsterdam i nutiden og begiver sig ud for at finde den unge pige i et nyt Europa.

”Det skal være en film til et meget ungt publikum fra ti-elleve år og frem. Og selv om det er til et ungt publikum, er vi nødt til at fortælle historien om Anne Franks sidste syv måneder,” sagde Ari Folman til Ekko i 2019, mens han stadig arbejdede på Where Is Anne Frank?

”Endelig vil jeg trække tråde mellem den oprindelige dagbogs skildring af holocaust og flygtningekrisen i vor tids Europa.”

Blandt de netop tilføjede film finder man også Bill Murray’s Party: New Worlds, The Cradle of a Civilisation, der som titlen antyder har Bill Murray på rollelisten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko