Nyhed
10. mar. 2021 | 00:05 - Opdateret 10. mar. 2021 | 09:17

Interview ryster kongehuset og stopper tv-vært

Foto | CBS
Prins Harry og hans kone Meghan har forladt det britiske kongehus og afslører i et interview om årsagen hertil.

Prins Harry og hertuginde Meghan beskylder kongehuset for racisme i Oprah Winfrey-interview, der får konsekvenser for en af Englands mest kendte tv-værter.

Af Claus Christensen

Historien gentager sig.

Sådan er der mange ældre englændere, der tænker, efter at prins Harry og hertuginde Meghan har lagt kortene på bordet i et opsigtsvækkende tv-interview.

Meghan – der er tidligere skuespiller – fortæller om sine oplevelser i det britiske kongehus. Og det frembringer uvilkårligt kuldegysende erindringer om hendes svigermor, prinsesse Diana, som døde i en trafikulykke i 1997.

Begge kvinder giftede sig ind i kongehuset, hvor de efter eget udsagn oplevede en kold, snæversynet og fjendtlig verden. Men i modsætning til Diana, der var helt alene, har Meghan sin mand – Dianas søn – ved sin side.

De har sammen forladt kongehuset og er flyttet til Californien. I et interview, der må gå hen og blive årets tv-øjeblik, udfolder de foran talkshow-værten Oprah Winfrey deres historie, så selv intrigerne i The Crown må blegne.

Nægtet hjælp
Den værste beskyldning er, at der i kongehuset var bekymring for, at parrets barn ville få en for mørk hud.

Det skulle ifølge Meghan også være forklaringen på, at Archie – som drengen hedder – ikke har fået titlen som prins.

Meghan fortæller desuden, at hun på et tidspunkt havde det så dårligt, at hun overvejede at tage sit eget liv. Men kongehuset skal angiveligt have modsat sig, at hun fik professionel hjælp, fordi det kunne skade kongefamiliens omdømme, hvis det kom frem.

Harry kommer også ind på, at han blandt andet har mistet sin personlige beskyttelse, efter at de trådte tilbage og flyttede til USA. Ligesom han siger, at hans bror William og far Charles er ”spærret inde”.

Da Charles var gift med Diana, havde han en affære med Camilla Parker Bowles, som han senere giftede sig med. Hun er i dag medlem af det britiske kongehus. Om det er Harrys stedmor, som er ansvarlig for den racistiske kommentar, vides ikke.

Efterfølgende har kongehuset udsendt en erklæring, hvor man særligt udtrykker bekymring over problemstillingen med race.

”Selv om nogle erindringer kan afvige, bliver de taget meget alvorligt og vil blive håndteret af familien privat,” lyder det fra kongehuset.

Man understreger, at parret og deres søn altid vil være elskede familiemedlemmer.

Forlod studie i vrede
Interviewet har også fået konsekvenser for en tv-vært og meningsdanner, der er næsten lige så kendt som de kongelige.

Piers Morgan angreb i sit program Good Morning Britain på tv-stationen ITV Meghan efter hendes optræden hos Oprah Winfrey. Han mere end antydede, at hun løj om sine selvmordstanker. Det blev for meget for Morgans medvært, som tog bladet fra munden, hvorefter Morgan i vrede forlod studiet.

Meghan kommer i interviewet netop ind på, hvordan pressens negative omtale har påvirket hende.

Her adskiller hun sig fra sin svigermor Diana, der fortryllede den engelske presse – i modsætning til sin kejtede mand, prins Charles – og blev ”queen of hearts”. 

Men efter Morgans udtalelser har over 40.000 klaget til ITV, som tirsdag meddelte, at værten har besluttet sig for at forlade Good Morning Britain.

Så måske er interviewet et vendepunkt for Meghan, der ligesom sin svigermor ser ud til at have folket med sig i oprøret mod et stokkonservativt kongehus, der efter manges mening har udlevet sig selv.

Meghan Markle og prins Harry anklager kongehuset

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko