Nyhed
01. mar. 2022 | 10:34

Batman dropper Rusland

Foto | Warner Bros.
Manden med det borgerlige navn Bruce Wayne (Robert Pattinson) trækker i superheltekostumet og prøver som Batman at redde sin hjemby Gotham fra onde skurke.

Den nye film om den maskerede superhelt får i kølvandet af invasionen i Ukraine ikke premiere i russiske biografer, som også må se langt efter andre amerikanske storfilm.

Af Nicki Bruun

En af forårets mest imødesete film, The Batman med Robert Pattinson, får i denne uge premiere i Danmark og resten af verden.

Men efter den russiske invasion i Ukraine har ejeren af filmselskabet Warner Bros., WarnerMedia, truffet beslutning om at holde superheltefilmen ude af Ruslands biografer.

”I lyset af den humanitære krise i Ukraine har WarnerMedia valgt at sætte den russiske premiere af The Batman på pause. Vi vil fortsat holde øje med situationen, som den udvikler sig, og håber på en hurtig og fredelig løsning på tragedien,” siger en talsperson for medievirksomheden ifølge internationale medier.

The Batman får i disse dage overvejende positive anmeldelser af de amerikanske kritikere, og selv om vores anmeldelse først bliver lagt på nettet om en dag, kan vi afsløre, at vores kritiker er positivt stemt over for den nye film om den maskerede superhelt.

Flere film fravælger Rusland
De store amerikanske filmselskaber har sat en skarp kurs over for Rusland. Også Disney og Sony holder deres film ude af russiske biografer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Disney vil ikke vise animationsfilmen Rød, mens Sony har droppet premieren af Morbius i Rusland.

Rød er en familiefilm produceret af det hæderkronede animationsselskab Pixar, og Morbius er en superheltefilm, hvor Jared Leto spiller en forsker, der får særlige evner.

Begge film må det russiske biografpublikum dog se langt efter. Distributørerne melder, at de vil træffe beslutning om fremtidige film, efterhånden som situationen udvikler sig.

Desuden har sociale medier som Facebook og Twitter begrænset muligheden for spredning af information fra nyhedssider, der er tilknyttet Ruslands regering.

Trailer: The Batman

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko