Nyhed
03. apr. 2012 | 13:19

Beatles-solo dukker op i dokumentar

Foto | Uoplyst
George Harrison- Living in the Material World

På ekstramaterialet til dvd-udgaven af Scorseses George Harrison-film opdagede Harrisons søn en hidtil uhørt guitarsolo.

Af Mikkel Kofod

George Harrison: Living in the Material World er ikke mindre end tre timer og 28 minutter lang. Nogle vil mene, at det er rigeligt, men alligevel er det hele ikke er kommet med!

Ekstramaterialet på dvd-udgivelsen af Martin Scorseses dokumentarfilm gemmer nemlig på en lille sensation.

Ifølge Los Angeles Times indeholder ekstramaterialet et klip, hvor en hidtil ukendt George Harrison-guitarsolo på nummeret Here Comes the Sun bliver opdaget.

Opdaget af sønnen
I klippet roder George Harrisons søn Dhani, den tidligere The Beatles-producer George Martin og dennes søn Giles under en studie-session med den originale indspilning af Here Comes the Sun, som George Harrison skrev.

De skruer op og ned for forskellige lydspor på mikserpulten, da Dhani trykker på en knap, og hans fars guitarsolo, der ikke kom med på det originale nummer, pludselig træder frem.

Los Angeles Times beskriver, hvordan Dhani spærrer øjnene op og udbryder: ”Det er totalt anderledes end noget, jeg nogensinde har hørt! Jeg anede ikke, at det fandtes.”

Kun på dvd
Ifølge Los Angeles Times kan scenen kun ses på ekstramaterialet, og guitarsoloen er ikke inkluderet på den medfølgende cd med tidlige og alternative takes fra Harrisons karriere.

Hvorfor scenen ikke kom med i den oprindelige film, melder historien ikke noget om.

Filmen kan ses — uden guitarsolo — i aften, når DR2 sender den i to dele. Første del starter klokken 20.55.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko